"El 'fail fast, fail cheap' no es pot aplicar a les startups de salut"
Sergi Valverde
PhD en Imatge Mèdica i Intel·ligència Artificial i MBA per la Universitat de Girona. L’emprenedor és coautor de més de 35 articles internacionals i autor de sis eines de codi obert. També ha estat premiat internacionalment pels seus avenços tecnològics en la detecció de lesions d'EM i la quantificació de l'atròfia cerebral mitjançant tècniques d'Intel·ligència Artificial.
El programari que ha desenvolupat l’spinoff Tensormedical, copilot.ms, proporciona una eina de quantificació precisa i automatitzada que ajuda els neuroradiòlegs i neuroradiòlogues a avaluar les lesions cerebrals. L'adopció d’aquest recurs multiplica per quatre la productivitat de l’especialista i augmenta la sensibilitat en un 46 %, el que reduiria potencialment el malbaratament dels tractaments i les pèrdues de productivitat dels pacients.
Sergi Valverde, CEO de la companyia ens avança en aquesta entrevista que l’startup està validant el seu programari en diversos hospitals nacionals i internacionals i busca finançament per desenvolupar el producte final i obtenir la certificació clínica i reglamentària. Tensormedical té previst tenir copilot.ms al mercat durant el segon trimestre del 2022.
La companyia, que va sortir de la Universitat de Girona i del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) l’any 2020, va participar en la darrera edició de CRAASH Barcelona. El programa d’acceleració de Biocat que ajuda a personal investigador i emprenedor a llançar al mercat innovacions en l’àmbit healthtech de la mà de l’acceleradora CIMIT (Boston) té oberta la convocatòria fins el 26 de juny per a participar en la seva cinquena edició. Apunta-t’hi!