Vés al contingut

La segona edició de la 'Barcelona Health Innovation Week' ha superat totes les expectatives. Enguany, s'han organitzat un total de 43 activitats sobre innovació en salut, recerca, emprenedoria, finançament i noves tecnologies aplicades a la salut, una xifra que s'ha doblat respecte a l'any anterior (20 activitats).

Les activitats han estat organitzades per 37 entitats diferents del sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya, que han aconseguit aglutinar a un total de 2.930 participants arreu de Barcelona i la seva àrea metropolitana, del 12 al 15 de febrer. Hospitals, instituts de recerca, centres tecnològics, consultores especialitzades, entitats i associacions sectorials i startups i scaleups del sector han estat els principals promotors d’aquesta iniciativa impulsada per Biocat per segon any consecutiu. En conjunt, totes les activitats han tingut l’objectiu de visibilitzar la riquesa i diversitat de l'ecosistema de les ciències de la vida i la salut a Catalunya.

El dilluns 12 de febrer es donava el tret de sortida amb la presentació de l'Informe de la BioRegió de Catalunya 2023 organitzada per Biocat, on més de 700 professionals del sector hi van assistir per conèixer els principals resultats del document i atendre a diverses sessions sobre inversió, teràpies avançades, talent i intel·ligència artificial. Una altra activitat d'ecosistema que ha aglutinat a un bon nombre de participants ha estat el Tech Spirit Barcelona - Health Edition de Tech Barcelona, una nova versió del ja consolidat Tech Spirit Barcelona, però amb un contingut exclusiu sobre salut que ha abordat temes tan rellevants com l'adopció de la innovació al sistema de salut o estratègies digitals per a empreses farmacèutiques.

La intel·ligència artificial ha estat el tema estrella d’aquesta segona edició de la Barcelona Health Innovation Week. Una desena d’activitats han girat al voltant d’aquesta tecnologia amb casos com el d’Asphalion, que ha organitzat una trobada per tractar consells reguladors per a tecnologies mèdiques basades en IA; o Cuatracasas, que ha convidat a ponents internacionals per explorar el marc legal nord-americà i europeu i l'impacte de la IA en la indústria de les ciències de la vida. També SANNO ha enfocat la seva sessió a debatre sobre la importància de les dades, el desenvolupament i entrenament de models d’IA i consideracions ètiques d’aquesta tecnologia.

També s’han organitzat activitats sobre ciència liderades principalment per instituts de recerca i empreses biotec. En aquest cas, l’IBEC ha abordat els reptes en innovació en medicina personalitzada i teràpies emergents; OloBion les tècniques òmiques emergents en investigació mèdica i l’IRB Barcelona s’ha centrat en el passat, present i futur de la innovació en salut.

Altres sessions singulars han estat les del podcast BioEmprendedores, que per primera vegada, i en directe, han entrevistat a la directora general de Neuroelectronics, Ana Maiques, o el nou cicle que ha impulsat l'Hospital Clínic de Barcelona – IDIBAPS 'Tardes d'Innovació al Clínic' per debatre sobre l'aplicació de noves tecnologies en salut. Aquesta entitat ha estat la quina més activitats ha organitzat al llarg d'aquests dies amb quatre sessions.

Respecte al tipus de públic, els professionals internacionals han tingut un pes rellevant i han participat en gran part de les activitats, tot i que el tipus d’assistents ha estat majoritàriament català i de Barcelona. Pel que fa al format, les activitats amb més atractiu han estat les presencials i moltes han combinat aquesta modalitat amb la virtual.

Aquestes dades posen de manifest l'èxit de participació en una setmana dedicada a la salut i les ciències de la vida i, en conseqüència, ressalten l'elevada implicació dels actors d'un sector format per 1.400 empreses, que donen feina a 264.000 persones (el 6,5% de la població ocupada de Catalunya), i que es consolida com un dels hubs d'innovació en salut destacats d'Europa, segons dades del darrer Informe de la BioRegió de Catalunya.

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.