Vés al contingut

La diabetis és una de les malalties que té més incidència a nivell mundial, i una de les principals causes de mort prematura en adults, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Mentre la xifra era de 285 milions de persones el 2010, aquesta va arribar als 463 milions el 2019, i el futur es presenta descoratjador: s'espera que el 2030 hi hagi més de 522 milions d'afectats.

A més, el diagnòstic primerenc d'aquesta malaltia és fonamental per prevenir tota mena de complicacions que se'n deriven – insuficiència renal, infart de miocardi, accident cerebrovascular i amputació dels membres inferiors – i fins i tot per salvar la pròpia vida del pacient. Així mateix, una vegada que la persona ha estat diagnosticada, ha de controlar de manera permanent i exhaustiva la progressió i l'evolució de la malaltia.

És en aquest sentit, on les noves tecnologies han permès millorar l'adherència als tractaments, efectuar controls i seguiments eficaços dels pacients i millorar-ne la qualitat de vida, entre d'altres. I, alhora, la digitalització ha promogut la capacitació i l'aprenentatge continu del professional sanitari per millorar, encara més, l'assistència a aquest tipus de pacients.

Per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra cada 14 de novembre, recollim en aquesta infografia les solucions desenvolupades a la BioRegió per la gestió, el tractament i el control de la diabetis. Un mercat que ha aixecat a Catalunya 3,7 milions d’euros des de 2017.

 

 

Tot i que no s’inclou dins la infografia, Roche va obrir el 2015 seu a Catalunya, Roche Diabetes Care Health & Digital Solutions, amb l’objectiu de fer front als reptes que la diabetis i les malalties associades plantegen per al futur de la salut dels pacients, el sistema sanitari i la societat en general.

Projectes innovadors en diabetis: VHIR i IDIBAPS

Pel que fa a centres de recerca, un dels més actius en diabetis i metabolisme a la BioRegió és l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), que en els darrers anys ha generat projectes destacats com DDP4, un tractament ocular tòpic per a la neurodegeneració de la retina provocada per la diabetis, Hemopexina, un nou enfocament per al tractament de l'Edema Macular Diabètic (DME, en les seves sigles en anglès) i SOCS1, un pèptid (conjunt de molècules unides entre elles) per al tractament de les complicacions cròniques de la diabetis. L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) també és un centre de referència en aquesta patologia, on actualment tenen 10 projectes en actiu per investigar sobre la malaltia i la seva prevenció.

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.