Vés al contingut

AB-Biotics, una empresa sorgida el 2004 de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dedicada al desenvolupament de nutracèutics, solucions de farmacogenètica i recerca en tractaments innovadors per al càncer de pulmó, i que ja genera uns ingressos per valor de 2,1 milions d’euros, acaba d’iniciar el procés per entrar en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Els fundadors de la companyia, que al començament del projecte empresarial van tenir el suport del professor Buenaventura Guamis, són els gironins Sergi Audivert i Miquel Àngel Bonachera. Tan Audivert com Bonachera admeten que l’entrada en el MAB (el mercat de valors dedicat a empreses de reduïda capitalització que busquen expandir-se), “ens permet obtenir liquiditat en un moment en què la cerca de capital és fonamental per consolidar els projectes actuals i començar-ne de nous amb socis potencials del sector”.

Més notorietat davant d'Europa

Els dos directius coincideixen en afirmar que el MAB dóna notorietat a les empreses i les posa en valor des del moment que s'hi incorporen, a banda que els proporciona eines de finançament que no tenien, fet que situava les empreses de l’Estat espanyol en desavantatge respecte les biotecnològiques de la resta d’Europa.

L’èxit d’AB-Biotics resideix, sobretot, en un model de negoci que permet generar beneficis a curt i mig termini, tot i que també estan potenciant la recerca de partenariat internacional per desenvolupar productes que necessiten grans inversions i que més a llarg termini aportaran alts beneficis a l’empresa amb seu a Cerdanyola del Vallès. “Som una empresa amb capacitat emprenedora i lluitadora, tal com demostren els nostres resultats, i aspirem a ser un referent en la indústria biotecnològica europea per la nostra competitivitat, rendibilitat i model de negoci”, afirmen Bonachera i Audivert.

AB-Biotics és una de les 65 empreses biotecnològiques que es troben dins de la BioRegió de Catalunya. "La BioRegió genera una imatge positiva de les empreses catalanes en l’àmbit internacional i un cercle virtuós que permet retenir talent, gràcies aquest segell de qualitat que aporta”, opinen. En aquest sentit, Miquel Àngel Bonachera afegeix que, precisament, “un dels nostres objectius en recursos humans és retenir el talent generat per les universitats catalanes per tal de posar en valor les empreses del país i fomentar les potencialitats dels investigadors locals”, i entenent que és imprescinbible per fer-se un lloc dins el panorama biotec europeu.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.