Vés al contingut

Redacció

La companyia biomèdica Althia, amb seu a Barcelona, ha participat en el desenvolupament d'una tecnologia d'última generació en radioteràpia per a l'Hospital Universitari Quirón Madrid que es posarà a disposició dels pacients el 2013. Aquest nou equipament permetrà dur a terme tractaments hipofraccionats i de dosi única guiada per imatge (SD-IGRT) augmentant l'eficàcia i la seguretat de la teràpia, les taxes de curació del tumor i la qualitat de vida del pacient. El 2011, el grup Quirón i USP Hospitals —fusionats recentment— van registrar al voltant de 40.000 tractaments oncològics.

La realització d'una tomografia computada mentre es fa el tractament oncològic, segons la Dra. Elia del Cerro, cap d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Quirón Madrid, "ajuda a saber en tot moment la situació de les estructures dins de l'organisme, adaptant el lliurament de la radiació a qualsevol variació o moviment tant del pacient com dels òrgans interns. Amb aquesta tecnologia, els cicles de radiació que actualment duren 20 o 40 minuts es reduiran a tres i cinc minuts".

L'equip mèdic d'Althia, liderat pel Dr. Zvi Fuchs, té experiència en la tecnologia SD-IGRT amb pacients del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, la Universitat de Pisa i la Champalimaud Cancer Foundation de Lisboa. "Hem aconseguit elevades taxes d'èxit, fins i tot del 80%, en els tumors més resistents a la quimioteràpia i a la radioteràpia com el càncer de ronyó. És una opció terapèutica especialment indicada per a aquests pacients, ja que es tracta d'una intervenció no invasiva i sense gairebé efectes secundaris", ha comentat Zvi Fuchs.

Althia ha creat una xarxa de col·laboració amb institucions acadèmiques de primera línia, en la qual s'ha integrat el Grup Hospitalari Quirón, per intercanviar coneixements i afavorir la recerca multicèntrica internacional.

Althia potencia l'R+D amb la incorporació d'Augusto Silva

La biomèdica catalana ha incorporat al seu equip científic el Dr. Augusto Silva González com a director d'R+D. La seva responsabilitat recaurà, principalment, en les noves línies estratègiques de recerca translacional en càncer. El doctor Silva ha estat director general de Teràpies Avançades i Trasplantament del Ministeri de Sanitat i Consum, director del Laboratori de l'Institut de Recerca Translacional Europeu de Celgene, investigador i vicedirector del Centre d'Investigacions Biològiques del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i sotsdirector general de l'Institut de Salut Carlos III. Va ser, també, secretari de la Societat Espanyola d'Immunologia i vocal del comitè d'ètica i del comitè de bioètica del CSIC.

Les seves investigacions en el camp de la immunologia s'han centrat en la regulació del receptor de la interleuIL2 i la resposta immune en la malaltia periodontal. En càncer, ha estudiat el paper de la proteïna p53 en la regulació de la mort cel·lular en tumors de mama, i en teràpia cel·lular ha estudiat nous marcadors de cèl·lules mare somàtiques, així com el seu paper en el càncer.

El nou director d'R+D d'Althia compta amb 85 publicacions internacionals, ha liderat 28 projectes de recerca i ha promogut dues patents.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.