Vés al contingut

Biocat ha començat a treballar -junt amb diversos socis d’arreu d’Europa- en els projectes europeus BRIGHT i INNAXE per maximitzar l’impacte de la innovació que es genera a la BioRegió i alinear l’estratègia de l’entitat amb les tendències europees i internacionals per al sector de les ciències de la vida i la salut. El coneixement que s’obtingui d’aquests nous programes permetrà continuar posicionant la BioRegió com a un dels principals hubs en innovació en salut d’Europa.

La BioRegió de Catalunya és un ecosistema innovador europeu de referència. A Catalunya es viu un moment de transformació, amb una aposta social i política per la salut davant les crisis sanitària i climàtica. Un sector que es consolida com a motor de creixement econòmic, un destacable entorn tecnològic i un creixent nombre d’empreses de digital health cridades a transformar la salut i l’activitat assistencial.

En aquest context de canvi efervescent, Biocat és l’entitat encarregada de coordinar els dos projectes, que han estat finançats amb fons europeus dels programes COSME (BRIGHT) i “European Innovation Ecosystems” d’Horitzó Europa (INNAXE), respectivament, i que presentem a continuació.
 

BRIGHT: transformació digital i reforçament de digital health

El projecte BRIGHT (acrònim de “Beyond tRansformative dIGitalisation of HealTh clusters) agrupa quatre clústers europeus: STUNS, Suècia; Connected Health Cluster, Estònia; Eurasanté, França i Biocat, Catalunya). L’objectiu dels membres del consorci és acompanyar la transformació digital dels agents dels respectius ecosistemes i reforçar el subsector de digital health. Per aquest motiu, en una primera fase, Biocat i la resta de socis consulten empreses i entitats de suport per conèixer l’estat de maduresa digital del sector, i poder definir així millors instruments per al sector.   


Logotip dissenyat per al projecte europeu BRIGHT
 


Imatges del Kickoff del llançament del projecte, celebrat a Biocat, al febrer de 2022. 

 

INNAXE: mesura de l’impacte de Biocat sobre l’ecosistema

D’altra banda, el projecte INNAXE (Inclusive & aligned iNNovation Agendas Across Europe) agrupa els clústers de Medicen, França; BioRN, Alemanya, Health and Life Sciences Cluster, Bulgària, Danish Life Science Cluster, Dinamarca, el Council of European BioRegions i Biocat, Catalunya.

El repte que ha portat Biocat a impulsar aquest nou projecte és mesurar l’impacte que les activitats de l’entitat tenen sobre l’ecosistema, sempre amb la vista posada a un millor servei als seus agents per fer front a les seves necessitats. Alinear les agendes d’innovació per fer-les més inclusives i amb major impacte social requereix cocrear, amb l’acadèmia, la indústria, l’administració i la societat (els agents de la quàdruple hèlix) un pla a llarg termini que integri totes les visions i sigui transferible a tota la geografia europea.
 


Imatge del Kickoff del llançament del projecte, celebrat a Biocat, al juliol de 2022.

El rol coordinador de Biocat s’estén a altres projectes que arrencaran els propers mesos, prova del posicionament internacional de la BioRegió i del rol estratègic de l’entitat com a soci internacional en el conjunt dels clústers europeus. Conscients d’això i dels reptes endavant, seguim treballant!

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.