Vés al contingut

Dins del seu objectiu de posicionar la BioRegió de Catalunya com a referent internacional, Biocat ha participat aquests dies en dues trobades a Boston i Londres per mostrar l’ecosistema català de les ciències de la vida i la salut.

El 31 de maig Biocat va participar al primer Barcelona Innovation Day, celebrat a la Harvard Kennedy School (Boston). Aquest esdeveniment, liderat pel SciTech DiploHub – l’organització que vol implementar una estratègia de diplomàcia científica i tecnològica en Barcelona– comptava amb el suport de la Delegació del Govern de la Generalitat a Estats Units, ACCIÓ i Biocat, i va reunir representants de l'àmbit acadèmic, empresarial i institucional de Barcelona i Boston. L'objectiu: enfortir les relacions entre els dos ecosistemes i compartir les millors pràctiques en recerca i innovació. Montse Daban, directora científica i de relacions internacionals de Biocat, hi va presentar les fortaleses de la BioRegió de Catalunya.

“La trobada ens ha permès visualitzar la connexió entre Barcelona i Boston, amb nivells de producció de recerca molt destacats, i aprendre de les seves experiències per ajudar a reduir els gaps que encara hi ha a la BioRegió de Catalunya”, destaca Daban.

Hi van participar experts amb diferents graus d’implicació amb els dos ecosistemes, com ara John Collins, Chief Operating Officer and Technology Implementation Director de CIMIT, que hi va explicar com ajuda a desenvolupar projectes tecmed a Barcelona a través del programa CRAASH Barcelona de Biocat; Elisabet de los Pinos, fundadora i CEO d’Aura, que va exposar com l’excel·lència científica impulsa la capacitat d’innovació; Anna Maiques, CEO de Neuroelectrics, que va insistir en què Barcelona no ha d’intentar ser Boston sinó extreure el màxim de les seves pròpies capacitats; i Joan Camprodon, Cap de Neuropsiquiatria del Massachusetts General Hospital, qui va destacar la importància de les connexions entre institucions de recerca com a tractores dels seus respectius ecosistemes.

 

La BioRegió a la City de Londres

Mostrar al públic britànic les potencialitats d’inversió internacional de la BioRegió de Catalunya: aquest era l’objectiu d’un altre seminari, Barcelona: an opportunity to invest, celebrat el 12 de juny a Londres en el marc del Barcelona London Day. El seminari va incloure panells sobre diferents sectors, entre d’elles un sobre ciències de la vida i de la salut on van participar Jordi Naval, Director General de Biocat; Christian Brander, Cofundador i Chief Scientific Officer d’Aelix Therapeutics; Antoni Esteve, membre del Consell d’Administració d’Esteve; Cristian Pascual, cofundador i CEO de Mediktor, i Josep Lluís Sanfeliu, fundador i soci d’Asabys Partners.

La planta 42 del gratacel Leadenhall Building va acollir el panell sobre inversió. “Ja hi ha més de 50 inversors internacionals apostant per les startups de la BioRegió de Catalunya –hi va destacar Jordi Naval davant els inversors britànics-. El sector català de les ciències de la vida i la salut va batre rècords el 2018 en captar un total de 106 milions d’euros de finançament i tres de cada quatre euros de capital risc captat per les startups biomèdiques catalanes ve de rondes d’inversió amb participació estrangera”.

El Barcelona London Day és una iniciativa de Barcelona Global per presentar Barcelona com una de les millors ciutats del món mitjançant trobades sobre cinc àmbits temàtics: inversió, arquitectura i disseny, turisme de qualitat, música i art, i ciència. La trobada sobre ciència, celebrada el 13 de juny a la seu de The Royal Society, va comptar amb la participació de Gastón Garcia, Subdirector del Sincrotró ALBA; Teresa Garcia-Milà, Directora de la Barcelona Graduate School of Economics; Emilià Pola, Director Executiu d’ICREA; Josep Samitier, president de l’Associació Catalana d'Entitats de Recerca (ACER), i James Sharpe, director d’EMBL Barcelona. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.