Bioinformatics Barcelona i la Societat Catalana de Biologia reuneixen la comunitat bioinformàtica de Catalunya
A la trobada, el dia 22 de novembre, es presentaran les noves iniciatives BiB i la Secció de Biologia Computacional de l'SCB que treballen per explotar el potencial del país en bioinformàtica i biologia molecular.
Redacció
La Societat Catalana de Biologia (SCB) i la plataforma Bioinformatics Barcelona (BiB) organitzen la primera Jornada de Bioinformàtica i Biologia Computacional, el dia 22 de novembre a Barcelona, amb la finalitat de ser un punt de trobada de tota la comunitat de bioinformàtics de Catalunya.
Catalunya té una potent massa crítica d’investigadors en bioinformàtica i plataformes tecnològiques d'alt nivell com el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS). Això ha generat un context favorable per al desenvolupament de la bioinformàtica i la biologia computacional que pot situar el país a l’avantguarda d’aquestes disciplines. El 2013 han nascut dues iniciatives, la Secció de Biologia Computacional dins l'SCB coordinada per Roderic Guigó i la plataforma BiB, per aglutinar la comunitat científica que treballa en aquest àmbit i trobar mecanismes de coordinació que permetin explotar de manera més efectiva el potencial existent.
A la jornada d'aquest divendres es presentaran les dues iniciatives. Per part de BiB, intervindran Anna Ripoll i Ferran Sanz, presidenta executiva i director Científic respectivament, que exposaran la missió d'aquesta plataforma destinada a fomentar la rellevància de la bioinformàtica a l’àrea de Barcelona a nivell mundial. BiB s’ubica a les instal·lacions del BSC-CNS des de mitjans de febrer de 2013, moment en què va néixer de l’acord entre rectors de tres universitats catalanes i representants de 12 institucions de recerca de l’àmbit de les biociències, entre les quals hi ha Biocat.
També hi haurà un programa de xerrades amb quatre sessions diferents on participaran experts destacats com Patrik Aloy, investigador ICREA i cap del grup de Bioinformàtica Estructural i Biologia de Xarxes a l'IRB Barcelona; Leonardo Pardo, cap del grup de recerca en Medicina Computacional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Jordi Villà-Freixa, director de l'Escola Politècnica de la Universitat de Vic, o Arcadi Navarro, professor ICREA de l’Institut de Biologia Evolutiva de la Universitat Pompeu Fabra (IBE-CSIC-UPF).
A la jornada hi col·laboren la Fundació RBA, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el BSC-CNS.
Data: 22 de novembre 2013
Hora: de 9 h a 18.45 h
Lloc: Fundació RBA • Av. Diagonal, 189 • Barcelona (mapa)
Més informació al web de BiB.
Consultes: bioinformatics.barcelona@bsc.eu