Bons resultats dels primers fàrmacs epigenètics contra la leucèmia
Més de 400 investigadors han participat a la primera 'Barcelona Conference on Epigenetics and Cancer' de B·Debate i l'IMPPC. La propera edició, el 2014, l'organitzarà l'Idibell.
Redacció
Barcelona ha estat la capital de la recerca en epigenètica i càncer durant dos dies. Més de 400 investigadors d'arreu del món han participat a la Barcelona Conference on Epigenetics and Cancer: Challenges, Opportunities and Perspectives organitzada per B·Debate i l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC), els dies 21 i 22 de novembre, on s'han discutit les possibilitats d’explotar el coneixement d'aquest camp per al desenvolupament de nous tractaments contra el càncer.
Els canvis epigenètics poden ser induïts per diversos factors externs com són els ambientals, l’edat o el tipus d’alimentació. Uns factors que poden provocar canvis en la cromatina, que és el conjunt d’ADN i proteïnes que es troben en el nucli de les cèl·lules i que constitueixen els cromosomes d’aquestes. Alguns d’aquests canvis són provocats per l’addició o pèrdua del grup químic metil, el que es coneix com a metilació o desmetilació. El Dr. Manuel Perucho, colíder científic d’aquest B·Debate, posa com a exemple el càncer de còlon, un dels que provoca més morts, on es veu que com més desmetilació, més recaiguda en la malaltia.
Molts dels enzims que poden modificar la cromatina ja han estat identificats i caracteritzats. El repte ara és aprofitar aquest coneixement per crear noves eines que ajudin a millorar la predicció del risc a patir càncer, el diagnòstic i l'ús de marcadors de pronòstic i la selecció de la teràpia més eficaç.
Més informació al web de B·Debate.
- Notícia relacionada (19/11/2013)
- Nota de premsa (18/11/2013)
- Notícies d'altres activitats de B·Debate
Organitzadors: |
Col·laboradors: |