Vés al contingut

La spin-off de l’Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat Politècnica de Catalunya Cebiotex, ubicada al Parc Científic de Barcelona, ha tancat una ronda de finançament per un total d’1,8 milions d’euros que li permetrà acabar la fase reguladora d’un tractament oncològic postquirúrgic per als sarcomes de parts toves, un tipus de càncer rar “frontera” entre adults i nens que pot aparèixer a qualsevol edat.

L’ampliació de capital s’ha articulat a través d’una ronda d’Inversió d’Impacte (impact investment) on han participat la Fundació Ship2B, Inveready i family offices i paral·lelament altres inversors mitjançant dues campanyes d’equity crowdfunding amb Capital Cell (per un total de 600.000 euros). S’ha completat amb fons públics del programa NEOTEC del CDTI i d’ENISA i de l’SME Instrument.

“Tant les dues campanyes de crowdfunding com la participació d’inversors socials d’impacte ens ha permès mantenir el focus pediàtric com a un objectiu estratègic de la nostra companyia”, explica el director general de Cebiotex, Joan Bertran.

 

En què s'invertirà l'ampliació de capital?

Amb el finançament obtingut la biotec es disposa a acabar la fase preclínica de la primera indicació terapèutica (CEB-01) que ha desenvolupat a partir de la seva plataforma tecnològica, que es basa en l’aplicació biomèdica de nanofibres per a l’alliberament local de fàrmacs i que permet als cirurgians recobrir el llit quirúrgic amb elevades concentracions de fàrmac que actuïn directament a la zona afectada després de l’extirpació del tumor.

Paral·lelament, l’empresa vol aprofitar part del capital per crear una planta pilot de producció amb certificació GMP (Good Manufacturing Practice) per a la fabricació del CEB-01 i la resta de futurs candidats a fàrmacs desenvolupats a partir de la mateixa plataforma tecnològica.

Més informació a la nota de premsa.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.