Comença la Setmana de la Ciència a Catalunya amb més de 300 activitats
Una seixantena de municipis s'han apuntat a la iniciativa que s'organitza des de fa 18 anys. El programa de 2013 gira al voltant de l'aigua, l'estadística i el físic Albert Einstein.
Redacció
L'estadística, l’aigua i la figura d'Albert Einstein són els eixos temàtics de la divuitena Setmana de la Ciència en la que participen més de 60 municipis d’arreu de Catalunya del 15 al 24 de novembre de 2013. El programa té més de 300 activitats adreçades al públic en general, entre conferències, jornades de portes obertes, jocs i tallers científics. Enguany es fa coincidir amb la celebració de l’Any Internacional de l’Estadística, l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua i la commemoració del 90è aniversari de la visita del físic alemany a Catalunya.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i hi col·laboren un centenar d'entitats representatives de l'àmbit científic i cultural del país, entre les quals, les 12 universitats catalanes.
Per als joves de 16 a 20 anys s'organitza per segon any el joc Research Your Mind, de format pregunta-resposta, que permet esbrinar el nivell de coneixements sobre diferents àmbits de la ciència. Està disponible per a dispositius mòbils, navegadors web i Facebook. El dia 19 de novembre, a les 18 h, diversos equips universitaris competiran en directe al Mobile World Centre de Barcelona.
Sota l’eslògan La ciència en primera persona, el dia 20 de novembre a les 12.30 h, cent investigadors procedents de diversos centres de recerca duran a terme simultàniament una conferència a les escoles de secundària d’arreu Catalunya.
Com a activitat singular, també cal citar les dues passejades científiques per descobrir la ciència i la història relacionada amb les ciutats de Barcelona i Tarragona. Els itineraris duren dues hores i mitja i compten amb el suport d’un guia i la dramatització amb actors.
Trobaràs el programa de totes les activitats al web www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia.
Pots seguir-la a Twitter amb l'etiqueta #SC13.