Vés al contingut

L’onzena edició del 4YFN manté el seu compromís amb el sector salut, reforçant-ne la visibilitat. El programa oficial tornarà a incloure una agenda específica dedicada al digital health, i l’espai d’exhibició també disposarà d’una àrea diferenciada dedicada a aquest àmbit al Hall 8.0, annex al Mobile World Congress 2025.

En aquesta zona, l’ecosistema català d’innovació en salut tindrà, de nou, un gran pavelló conjunt sota el nom de ‘Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion’. Biocat, en col·laboració amb la Fundació TIC Salut Social, liderarà aquest espai, juntament amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ACCIÓ, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el Servei Català de la Salut (CatSalut), l’Institut Català de la Salut (ICS), la Unió Catalana d’Hospitals (UCH), el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), l’Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya (M4Social).

A més, com a novetat d’aquesta edició, el pavelló comptarà també amb Barcelona Health Hub, Catalonia.Health i Tech Barcelona, reforçant així la representació de tot l’ecosistema d’innovació en salut de Catalunya, una aliança estratègica que situa el sector com un referent internacional en innovació.

El pavelló acollirà enguany 16 startups en l'àmbit de salut la salut digital – quatre més que l’any anterior-, que donaran a conèixer les seves solucions i serveis innovadors en diferents sessions de pitch. Les presentem a continuació:

  1. Aimentia: startup digital health especialitzada en l'aplicació de la intel·ligència artificial a la salut mental. El seu objectiu és millorar l'accés i la qualitat dels tractaments psicològics i psiquiàtrics mitjançant solucions tecnològiques que ofereixin als professionals eines per a diagnòstics més precisos i personalitzats. 
  2. BrainFocus: aquesta digital health desenvolupa solucions de programari per ajudar els neuròlegs a tractar millor els pacients amb epilèpsia resistent als medicaments (ERD), una afecció que afecta 15 milions de persones a tot el món.
  3. DevsHealth: empresa deeptech dedicada a millorar el desenvolupament de medicaments per tractar malalties infeccioses amb el propòsit d’accelerar el procés de creació de medicaments antiinfectius, reduint el temps, els costos i els riscos associats. 
  4. Doctomatic: digital health que utilitza intel·ligència artificial per transformar fotos de resultats de dispositius mèdics com pulsioxímetres, tensiòmetres o termòmetres digitals en dades d’utilitat que els professionals sanitaris poden consultar en un panell. Si algun valor és fora del rang normal, el sistema envia una alerta perquè es pugui actuar ràpidament. 
  5. Heecap: empresa que desenvolupa un dispositiu mèdic per millorar la capacitat respiratòria dels pacients que utilitzen ventilació mecànica a les unitats de cures intensives. 
  6. IOMED: empresa digital que facilita l'accés i l'intercanvi segur de dades sanitàries entre usuaris i titulars de dades dins del marc legal de la Unió Europea. La seva plataforma basada en intel·ligència artificial habilita espais de dades per al processament i ús secundari de dades clíniques de manera complidora i segura. 
  7. Llamalítica: digital health que integra una plataforma utilitza intel·ligència artificial generativa per millorar la gestió de la informació mèdica, simplificant tasques administratives i alliberant temps tant per als metges com per als pacients.
  8. Loop Diagnostics: startup de tecnologia mèdica que desenvolupa diagnòstics ràpids i precisos per a infeccions bacterianes en sang, amb un enfocament particular en la detecció precoç de la sèpsia. 
  9. MiWEndo Solutions: empresa de tecnologia mèdica dedicada a millorar la detecció precoç del càncer colorectal, una de les principals causes de mort per càncer a nivell mundial. 
  10. Point Pressure: empresa tecmed que està desenvolupant un dispositiu portàtil per millorar el moviment dels membres inferiors en persones amb diagnòstics de patologies o lesions del sistema nerviós central. 
  11. Sycai Medical: empresa innovadora que ha desenvolupat un software per al diagnòstic precoç del càncer abdominal, amb un enfocament especial en els càncers de pàncrees, fetge i ronyó. 
  12. Tailor Surgery: empresa tecmed que dissenya i comercialitza solucions de cirurgia digital per a traumatologia, incloent guies quirúrgiques personalitzades i impreses en 3D, així com implants i pròtesis de titani a mida. 
  13. Tensor Medical: digital health que desenvolupa biomarcadors d’imatge radiològica basats en intel·ligència artificial per al diagnòstic i la monitorització de malalties neurodegeneratives. 
  14. The Smart Lollipop: dispositiu mèdic basat en un caramel intel·ligent pel diagnòstic de malalties a través d'una mostra de saliva. La piruleta recopila la mostra i la neteja d’impureses per realitzar tests de diagnòstic o seguiment de patologies. 
  15. XPND TECHNOLOGY: companyia ha creat el SISON, un dispositiu de control innovador i únic que s'instal·la a la boca i permet controlar una gran varietat de dispositius sense necessitat d'utilitzar les mans, mitjançant connectivitat Bluetooth. 
  16. WIVI Vision: digital health que ha desenvolupat una solució capaç d’avaluar i entrenar les habilitats visuals de cada pacient, redefinint completament l’enfocament cap al benestar visual. 
     

Aquestes empreses han estat les finalistes d’una convocatòria pública i oberta que va comptar amb la participació de més d’una trentena d’startups de la BioRegió de Catalunya.

De la mateixa manera que l’any anterior, també està previst un ampli ventall de taules rodones i sessions amb professionals de la salut en aquest pavelló conjunt. 

 

Catalunya com a cas d’èxit a Europa en la digitalització del Sistema de Salut

En el marc del programa oficial de Digital Health del 4YFN 2025, Biocat i la Fundació TIC Salut Social organitzaran una sessió titulada “Navigating the Challenges of Healthcare Digitalization in Europe”, que tindrà lloc el dilluns 3 de març, a l’escenari Earth Stage del 4YFN. 

Aquest Fireside Chat abordarà els principals reptes que afronten els sistemes sanitaris europeus en el procés de digitalització, posant especial èmfasi en les lliçons apreses a Catalunya en la digitalització del seu sistema de salut. A més, s’exploraran experiències i perspectives sobre els problemes més comuns en l’àmbit de la salut digital, així com possibles solucions per superar aquestes dificultats. 

La sessió comptarà amb la participació de Thomas Hagemeijer, fundador de HGM Advisory, qui moderarà la sessió; Jordi Piera, director de l’Estratègia de Salut Digital al Servei Català de la Salut i Elina Drakvik, líder sènior dels programes internacionals de Sitra. 

Aquest esdeveniment serà una oportunitat única per reflexionar sobre el futur de la salut digital a Europa i conèixer de primera mà les estratègies que estan transformant el sector. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.