Vés al contingut

Redacció

Una vintena d'hospitals universitaris, centres de recerca, indústria farmacèutica i entitats de la societat civil catalanes s'han unit en la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN) per potenciar i agilitzar la recerca i la innovació en malalties respiratòries. La presentació pública es va fer aquest dissabte 7 de setembre al Palau Robert de Barcelona coincidint amb la celebració del congrés de la Societat Europea de Respiració (ERS 2013), que ha reunit més 20.000 professionals de tot el món a la ciutat.

Tant el conseller de Salut, Boi Ruiz, que va presidir l'acte, com la delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, van manifestar el suport de les dues administracions a aquesta iniciativa publicoprivada. Les malalties respiratòries tenen un impacte social i sanitari molt important i "l'objectiu de la política sanitària ha de ser anticipar-se a la malaltia, no només tractar-la", va dir el conseller.

El president de la Fundació BRN, el Dr. Àlvar Agustí, va explicar que no es tracta d'un nou centre de recerca sinó que és una xarxa que "catalitzarà sinèrgies i sumarà esforços perquè els centres i les indústries que ja fan investigació en puguin fer més i millor. Som un meeting point". La BRN treballàr per promoure projectes científics col·laboratius d'excel·lència, atreure inversió i facilitar la cooperació publicoprivada.

"No ens ho inventem ara", ha comentat Agustí a Biocat. A Barcelona "des de fa 40 anys hi ha hagut una sèrie de centres i persones amb una trajectòria en la recerca i el tractament d’aquestes malalties de primer nivell internacional".

Des de que es va posar en funcionament la fundació a finals de 2012 fins avui, han dut a terme una crida d'expressions d'interès adreçada als investigadors per identificar camps de recerca clau, estan elaborant un mapa de recursos de recerca en salut respiratòria a Barcelona (que serà públic) i treballen en l'organització d'un simposi sobre medicina respiratòria personalitzada que se celebrarà el 2014.

Et recomanem l'entrevista de Biocat al Dr. Àlvar Agustí (setembre de 2013) on explica el potencial que té Catalunya en aquest camp científic, el treball que han iniciat per potenciar-lo internacionalment i cap on avancem en recerca de respiratori.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.