El principal congrés europeu de remediació i gestió d’emplaçaments contaminats arriba a Barcelona el 2013
L'AquaConSoil, del 16 al 19 d'abril, tindrà com a grans temàtiques la gestió de l'aigua en zones àrides i els usos tecnològics del sòl.
Redacció
La dotzena edició d'AquaConSoil, el principal congrés europeu en gestió de sòls, aigües subterrànies i sediments contaminats, es farà a Barcelona del 16 al 19 d'abril de 2013. El programa de conferències posarà èmfasi en la gestió de l'aigua en zones àrides i semiàrides, ja que els experts el consideren un aspecte d'importància per als països mediterranis, i s’hi incorporaran temàtiques relacionades amb els usos tecnològics del sòl com ara l'energia geotèrmica, la captura i l'emmagatzematge de CO2 i l'enginyeria verda relacionada a l’entorn urbà.
L'AquaConSoil està organitzat pel Centre de Recerca Ambiental HelmHoltz d'Alemanya i Deltares d'Holanda, juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, l’IRTA-GIRO i la Universitat de Barcelona. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. Biocat és una de les entitats col·laboradores.
Durant la celebració del congrés es duran a terme sis sessions paral·leles diàries, amb més de 360 sessions orals (lectures), una exposició de 200 pòsters, cinc visites tècniques programades i un espai per a la fira comercial amb estands per a empreses i entitats del sector. Està previst que hi assisteixin uns 1.000 delegats de tot el món, principalment de centres de recerca, organitzacions governamentals, indústria química i ambiental, consultories i enginyeries ambientals.
Ja està obert el call for abstracts fins al 31 de juliol de 2012.
Barcelona concentra una àmplia presència de centres de recerca d'alt nivell i empreses de l'àmbit de la gestió i tecnologia mediambiental i energètica en usos del sòl i aigua. La celebració de l'AquaConSoil 2013 serà una oportunitat per al sector industrial com a plataforma de networking i per presentar els seus serveis al sector europeu i internacional, al mateix temps que oferirà bones oportunitats per establir sinergies entre els sectors empresarial i de recerca.
Per ampliar la informació sobre el potencial de la biotecnologia en el tractament de residusus us recomanem aquesta documentació publicada a l'Anella.cat d'ACC1Ó.
Notícia relacionada (15/3/2013)