El ‘Sahlgrenska Global Health Hackathon’ arriba a Barcelona per transformar la salut global
Barcelona acollirà el Sahlgrenska Global Health Hackathon, un esdeveniment internacional únic que reunirà investigadors, emprenedors i tecnòlegs de tot el món per resoldre alguns dels reptes més urgents en l’àmbit de la salut, amb el lema "Co-action Addressing Global Health Challenges".
La capital catalana serà una de les nou localitzacions del Sahlgrenska Global Health Hackathon, que se celebraran al llarg del 2025, arreu de tres continents de sis països. La ciutat, coneguda per la seva forta vocació innovadora, acollirà aquesta hackató el 22 i 23 de febrer de 2025, com a post-esdeveniment de la Barcelona Health Innovation Week.
La hackató de Barcelona és una de les 9 localitzacions del World Tour d’aquesta marató d’innovació, que passa també per Göteborg, Malmö i Estocolm (Suècia), Boston i Miami (EUA), Londres (Regne Unit), Göttingen (Alemanya) i Singapur, per acabar en una gran final de nou a Göteborg l’octubre de 2025, on els finalistes de cada localització competiran per guanyar.
Com funciona la hackató?
Aquesta marató de solucions organitzada pel Sahlgrenska Science Park i Biocat en el marc del projecte europeu PRECISEU convida a equips innovadors a treballar durant 5 setmanes els reptes en 5 àmbits clau per a la salut global, i compartir presencialment la proposta el cap de setmana del 22 i 23 de febrer.
El procés és senzill i consta de les següents etapes:
- Registra't: per començar, només has de registrar-te a la plataforma, omplint un formulari d'inscripció.
- Explora els reptes: un cop registrat, podràs conèixer els cinc reptes principals del hackathon, que se centren en àrees com la igualtat en salut, el tractament del càncer, l'envelliment saludable, la prevenció d'infeccions i l'atenció sanitària sostenible.
- Uneix-te a un equip: podràs registrar-te sol i buscar equip, crear i liderar-ne un o unir-te a un equip liderat per un altre participant, i començar a treballar en una idea inicial per a un dels reptes proposats, tindreu fins al dia 8 de febrer per preparar la proposta online i enviar-la via la plataforma
- Desenvolupa la teva solució: durant el cap de setmana de la hackató, que es realitzarà de manera presencial, treballaràs intensament amb el teu equip i amb el suport de mentors per desenvolupar la teva idea.
- Presenta la teva idea: durant el cap de setmana de la hackató lliuraràs diversos documents: one pager, presentació, vídeo i proves addicionals.
- Pots ser finalista: A partir del 23 de febrer els jutges avaluaran l’equip i la proposta. Els finalistes seran anunciats el 10 de març. La gran final tindrà lloc a Göteborg, Suècia, l’octubre de 2025.
Qui pot Participar?
La hackató de Barcelona és oberta a tot tipus d’innovadors: investigadors, desenvolupadors de software, professionals de la salut, emprenedors, i qualsevol persona amb ganes de contribuir a la millora de la salut global. Si tens una idea innovadora o vols ser part d’un equip multidisciplinari que treballi per crear solucions disruptives, aquest és el teu moment per actuar.
Dates importants
Si vols formar part d’aquesta aventura innovadora, aquí tens les dates clau del procés:
- Inscripció oberta: 24 d'octubre.
- Tancament inscripcions: 24 de desembre.
- Formació d'equips: Fins a 8 de febrer.
- Hackathon presencial a Barcelona: 22-23 de febrer.
- Anunci de finalistes locals: 10 de març.
- Gran final a Suècia: 13 d’octubre.
El Sahlgrenska Global Health Hackathon, patrocinat en aquesta edició per PRECISEU, és més que un simple esdeveniment de competència; és una oportunitat per a la innovació, la col·laboració i la creació de solucions que podrien transformar el futur de la salut global. Si tens idees, ganes de resoldre problemes reals i vols treballar amb una xarxa global de professionals, aquest esdeveniment és per a tu.
Més informació i inscripcions aquí.