Vés al contingut

galeria

El 18 de gener, els alumnes del màster Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) van començar la primera de les cinc fases que conformen el programa: la fase de bootcamp, patrocinada per la Fundació Banc Sabadell. Durant aquest màster, els fellows experimenten un cicle complet d’innovació, des de la identificació de la necessitat als hospitals fins al disseny i prototipatge d’una solució viable i la recerca del finançament. d·HEALTH Barcelona és el programa insígnia de Moebio, una iniciativa de Biocat, i que compta amb titulació de màster propi de la Universitat de Barcelona (UB).

La fase de bootcamp dura cinc setmanes i té l’objectiu de preparar els alumnes per al treball en equip i de dotar-los de les habilitats necessàries per afrontar-se a la resta de curs acadèmic. Durant aquests dies els fellows assisteixen a les seves primeres classes per assentar les bases que els permetran convertir-se en emprenedors medtech, però també realitzaran activitats de team building per tal de desenvolupar  la seva capacitat de lideratge.

La primera classe va anar a càrrec de Jorge Juan Fernández –director acadèmic de Moebio i director d’ e-Health i Health 2.0 a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona– qui va presentar el màster i va explicar els conceptes clau sobre el biodisseny d’un producte. Durant la primera setmana, els alumnes van tenir una sessió amb Dan Azagury, exalumne del Stanford’s Biodesign Fellowship Program l’any 2011 –programa en el qual s’inspira d·HEALTH Barcelona–, i van assistir a tot un bloc de sessions amb diversos experts dels sector que els van donar una visió general sobre els sistemes de salut a Espanya, Europa i els Estats Units, i també sobre les indústries biotec, farma i medtech

El dia 28 de gener, i en paral·lel amb l'objectiu de crear una xarxa d’Alumni de Moebio-d·HEALTH, es va organitzar un sopar de networking amb els alumnes de les dues edicions anteriors i els nous estudiants. L'activitat, que va tenir molt bona acollida, va ser l'ocasió idònia per compartir experiències i consells en relació al màster i al seu futur professional.

 

Aprendre a treballar en equip

Després de la primera setmana de classe, els fellows es van desplaçar al Campus Residencial EADA de Collbató (Barcelona) on Simon Kavanagh i Jon Tangen de l’escola d’emprenedoria danesa KaosPilot van prendre el relleu per ensenyar-los tot de tècniques de team building envoltats de natura. “Els professors de KaosPilot ens han ensenyat que la societat actual és impredictible, de manera que els nous líders han de ser instruïts per saber-se moure en ambients canviants: saber ser pilots en el caos”, destaca Vanesa Nogales, fellow de d·HEALTH Barcelona 2016.

Un líder ha d’experimentar, tenir èxit i fallar, seguir-ho intentant i créixer”, apunta Simon Kavanagh, cap d’estudis i director internacional de KaosPilot. “Donar-los l’oportunitat d’experimentar tot això, veure qui són i com poden liderar i ser liderats, aquests són els nostres objectius” aclareix Kavanagh. “Els primers dies de team building han estat dies d’introspecció, de comprendre i comparar les diferents maneres de pensar que tenim. A més, estem assentant les bases per formar un equip d’aprenentatge per a la resta de programa, i ja estic desitjant veure com afrontarem el projecte social que hem de desenvolupar”, explica impacient Xenia Villalobos, fellow de d·HEALTH Barcelona 2016.

“Aquests dies he après una cosa que m’acompanyarà tota la vida: el gran potencial de saber valorar la diversitat interpersonal, no només com a eina per aconseguir habilitats de lideratge, sinó també com a valor humà que augmenti la teva tolerància cap a les diferències i et mantingui obert cap al desenvolupament personal i professional que els altres et poden oferir. Sens dubte aquesta experiència ens ajudarà a progressar en el nostre desenvolupament com a innovadors”, conclou la fellow Vanesa Nogales.

Després d’aquesta primera fase de bootcamp, els alumnes començaran amb la fase d’inmersió clínica en tres del principals hospitals de Barcelona: l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Institut Guttman, on durant dos mesos hauran d’identificar les necessitats clíniques no resoltes a partir de les quals desenvolupar el seu producte innovador.

 

Notícia relacionada:

 

 
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.