Vés al contingut

L'atenció sanitària a les comunitats rurals d'Uganda, l'assitència a persones ancianes dependents, unes sales d'espera més humanes o la millora de l'atenció a les dones que han de sotmetre's a una mamografia són alguns dels exemples presentats pels ponents participants a la Jornada Biocat How Design Thinking can improve my business? Successful Innovation in Health, celebrada el passat divendres 24 de gener a dHUB, per mostrar com es pot millorar l'atenció sanitària a través del design thinking, una nova metodologia que empra els principis del disseny per implicar els pacients en el procés de difinició de nous productes i serveis.

Humberto Matas (Designit), Roberta Tassi (Frog), Lekshmy Parameswaran (Fuelfor), Anna Cucurull (A piece of pie), Pär Blanking (Borders Crossing) i Gary van Broekhoven (Istituto Europeo di Design, IED, i openIDEO) van ser els especialistes convidats per Biocat que van explicar el procés de treball del design thinking i que van mostrar l'èxit de la seva aplicació a través de diferents casos reals. 

Des de principis de l'any 2000, el design thinking s'ha convertit en una eina vital en el foment de la innovació empresarial. És una disciplina que utilitza la sensibilitat i els mètodes dels dissenyadors per connectar les necessitats de les persones amb el que és tecnològicament possible per, finalment, a través d'una estratègia de negoci, transformar-lo en una realitat i oportunitat de mercat.

En el sector salut, el design thinking té un paper fonamental a l'hora de dissenyar productes i serveis que satisfacin les necessitats reals dels pacients. Encara que en els darrers 50 anys hi ha hagut enormes avenços en el diagnòstic i tractament de les malalties, els sistemes de prestació d'atenció mèdica han canviat poc. De fet, la incorporació de noves proves, tractaments i procediments han fet que la pràctica de la medicina s'hagi tornat cada vegada més complexa tant per als metges com per als pacients.

Aquesta Jornada Biocat s'emmarcava dins de d·HEALTH Barcelona, el programa estrella de la iniciativa de desenvolupament de talent MOEBIO, que al llarg de vuit mesos forma i acompanya, des de la idea al negoci, a joves emprenedors en l'àmbit de la innovació hospitalària.

Informació detallada sobre el desenvolupament de la jornada a la nota de premsa (27/1/2014).

En breu publicarem totes les presentacions dels ponents de la jornada.

 

Jornada amb el suport de:

    En el marc de:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.