Vés al contingut

És una start-up especialitzada en el desenvolupament de software per a la indústria mèdica que va néixer a la Universitat Pompeu Fabra i l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquesta és la primera ronda de finançament que tanca l’empresa, que es va crear el juliol de 2013 per set enginyers i que fins ara ha comptat amb la inversió de socis i col·laboradors –la majoria d’ells metges, entre els quals hi ha el doctor Brugada, el Dr. Mont i el Dr. Berruezo– i una part d’ajudes públiques.

“Amb les vendes que anàvem tenint i el capital públic que rebíem no aconseguíem créixer a la velocitat que requeria l’empresa”, comenta el director general i cofundador de Galgo Medical, Antoni Riu. La ronda de finançament que han tancat és público-privada i compta amb la inversió d’Inveready Innvierte Biotech II. “No volíem ajudes que requerissin avals i no volíem apostar pel capital propi”, afegeix Riu.

La solució idònia ha estat incorporar un grup de Capital Risc com Inveready, que acostuma a invertir en companyies espanyoles innovadores durant les primeres etapes de l’empresa i amb necessitats financeres d’entre un a quatre milions d’euros.

Amb el finançament captat, per executar en els propers dos anys, Galgo Medical vol validar en diversos hospitals els tres productes de software que han desenvolupat i vol engegar la seva comercialització. “Els tres productes han de ser autosuficients i hem d’arribar al punt mort per cobrir totes les despeses. Creiem que amb aquests diners ho aconseguirem”, comenta Riu.

 

Què fa Galgo Medical

La start-up ha desenvolupat tres productes de tecnologia software. El primer és de l’àmbit de l’ortopèdia: optimitza el diagnòstic de l’osteoporosi i calcula el risc de fractura segons les característiques òssies i físiques del pacient. Es diu 3D-DXA Femur i ja s’està distribuint pel fabricant francès DMS a Montpeller.

També s’ha desenvolupat ADAS, un producte que facilita la intervenció quirúrgica perquè pot obtenir imatges del cor en 3D a través d’una ressonància magnètica. La seva validació està concertada amb hospitals punters d’EUA, Brasil, Alemanya, Holanda, Singapur i Espanya. En tercer lloc, Fvet és un prototip que permet planificar una intervenció en neurocirurgia i radiologia amb l’objectiu de millorar la precisió durant l’operació.

Els tres software han estat provats ja a l’Hospital Clínic de Barcelona amb bons resultats. “Hem identificat 15 hospitals més amb qui tenim acords a punt de signar. Són equips clínics molt interessats en provar la nostra tecnologia. Hem anat a buscar opinions fora de Barcelona i això ha fet que ara tinguem un segon punt de vista”.

Pels dos productes que encara no ha començat a comercialitzar, Galgo Medical està buscant multinacionals que els introdueixin al mercat. Paral·lelament, l’empresa preveu la contractació de nou personal i la possibilitat d’obrir una nova seu a Singapur, segons comenta el president del Consell d’Administració de l’empresa, Lluís Serra.

Antoni Riu explica que la trajectòria del Dr. Serra a Singapur –on hi va treballar durant cinc anys– facilitarà l’entrada al país i el contacte amb l’administració pública i grups de capital risc. “En un o dos anys intentarem obrir aquesta delegació i fer una nova ronda de finançament. Ara, primer, hem de veure si el mercat accepta o no els productes”.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.