Vés al contingut

Redacció

Grifols, la tercera companyia del món productora de fàrmacs biològics derivats del plasma amb seu a Sant Cugat del Vallès, ha començat a construir una instal·lació de 26.000 metres quadrats prop de la ciutat de Curitiba, capital de l’estat de Paraná (Brasil). La nova planta es destinarà a la producció de bosses per a l’extracció, separació, conservació i transfusió de components sanguinis com ara plasma, glòbuls vermells i plaquetes.

En una primera fase, Grifols posarà en marxa una línia de dosificació i muntatge que permetrà produir fins a dos milions de kits anuals, una xifra ampliable a quatre milions amb la incorporació d’una segona línia. D'altra banda, el grup biotecnològic català comptarà amb un magatzem per a matèria primera i producte acabat amb una capacitat per a més de 1.250 ubicacions. El projecte complementarà en un inici la planta de Múrcia, però s’espera que a llarg termini els dos centres treballin independentment.

El procés de construcció, que s’espera que acabi a l’últim trimestre de 2014, es desenvoluparà a través de la nova societat Gri-Cei SA, formada en un 60% per Grifols i un 40% per l'empresa local Exportaçâo e Importaçâo de Materiais Médicos.

Aquesta notícia és rellevant principalment per dos motius: primer, per l'elevada inversió de cinc milions d’euros que la biotecnològica hi dedica; i segon, perquè un cop finalitzada l’obra, es respondrà a la demanda de Brasil i Amèrica Llatina d'aquests productes especialitzats, distribuint-los tant de manera local com internacional.

A més a més, el projecte servirà per potenciar la imatge i presència comercial de Grifols a tota l'Amèrica del Sud, així com per continuar amb el pla d'expansió mundial de la divisió hospital de l'empresa, fins ara centrat principalment als Estats Units i el Canadà.

A tot el món, Grifols té vuit plantes industrials: a Catalunya, Múrcia, Mèxic, Suïssa i Austràlia i tres als Estats Units. El 2012, segons publica El País, la biotecnològica va augmentar un 46% les vendes, assolint  la xifra de 2.620,9 milions d’euros, i va multiplicar per cinc els beneficis, passant de 50,3 milions el 2011 a 256,7 milions d’euros el 2012. Aquests resultats es deuen en bona mesura a l’adquisició de la seva competidora nord-americana Telecris el 2011.

Notícia relacionada (31/5/2012)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.