Vés al contingut

El Setè Programa Marc (FP7) de la UE finança projectes de recerca i innovació. L'objectiu del programa en l'àmbit de les ciències de la vida és millorar la salut dels ciutadans i reforçar la capacitat innovadora de les institucions de recerca i empreses del sector.

La BioRegió de Catalunya organitza divendres 26 de gener una jornada informativa sobre el Setè Programa Marc, principal instrument de la Unió Europea per a finançar la recerca, dotat amb un pressupost de 50 500 milions d'euros per al període 2007-2013. La jornada tindrà lloc de 9:30 a 12:00 al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (Dr. Aiguader 88, Barcelona). >> tríptic en PDF

La Jornada serà inaugurada pel Vicepresident de la Generalitat, Hble. Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira, pel President del Fòrum BioRegió i d'Almirall Prodesfarma, Dr. Jorge Gallardo, i pel President de la Comissió Executiva de la BioRegió, el Dr. Manel Balcells. També hi participaran el Director de Recerca en Salut de la Comissió Europea, Dr. Octavi Quintana, i representants de les institucions espanyoles i catalanes responsables d'incentivar la recerca en biotecnologia i biomedicina.

Catalunya va obtenir del 6è Programa Marc (2003-2006) 216,2 milions d'euros per a projectes en ciències de la vida, que van ser assignats a 317 entitats catalanes. Un exemple de projecte d'èxit finançat amb el 6è Programa Marc de la UE és el denominat «Better Breathing», que té per objectiu desenvolupar un sistema d'atenció i seguiment a distància per pacients amb problemes respiratoris. En aquest projecte, adscrit al programa europeu eTEN, han participat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l'Hospital Clínic de Barcelona.

En el marc de la Jornada que organitza la BioRegió sobre l'FP7, el Dr. Ferran Sanz, Vicerector de Política Científica de la Universitat Pompeu Fabra, presentarà un dels principals projectes de Catalunya de cara als propers anys, la Iniciativa de Medicaments Innovadors. Aquest important repte europeu proposa accions pràctiques i concretes per a accelerar el desenvolupament de medicaments més segurs i eficaços a través de les col·laboracions públiques i privades. Per a Catalunya és cabdal, ja que Barcelona aspira a allotjar l'oficina europea de medicaments innovadors.

Catalunya afronta la convocatòria a l'FP7 (el primer termini de la qual finalitza el 19 d'abril) amb l'objectiu d'augmentar el nivell de participació assolit en edicions anteriors i millorar el retorn, és a dir, la inversió que es recupera en forma de projectes finançats. Aquest retorn és clau en la valoració que els diferents estats membres fan sobre l'èxit de la participació en el programa. La fita per a Catalunya són 376 milions d'euros, front als poc més de 216 milions del Sisè Programa Marc.

La BioRegió de Catalunya es presenta com a facilitadora per a establir ponts i acompanyar a empreses i altres organismes en el procés de tramitació de projectes en el Setè Programa Marc, per tal d'aprofitar els recursos europeus i cooperar amb altres països en projectes d'R+D+i.

Documentació

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.