Quins són els projectes científics més destacats de la ciutat de Barcelona? S’estan assolint els resultats que s’esperen? Aquestes són algunes de les preguntes que ha respost la setena Fira Recerca en Directe, celebrada els dies 15 i 16 d’abril a La Pedrera (Barcelona), i que any rere any pretén acostar la recerca científica als joves estudiants, sobretot de batxillerat. Amb el propòsit de promoure futures vocacions científiques, aquesta mostra, organitzada pel Parc Científic de Barcelona (PCB) amb el suport de l’Obra Social de Caixa Catalunya, fa partícip el públic assistent dels darrers projectes de recerca que s’estan duent a terme en alguns centres i instituts de recerca de Barcelona.
En total, deu grups d’investigadors han traslladat als estands de la fira part del seu laboratori i instruments de recerca, els quals s’han posat a disposició dels assistents per familiaritzar-se amb la metodologia científica. Igualment, el públic ha tingut l’oportunitat d’interactuar amb els propis científics per conèixer millor la tasca quotidiana que desenvolupen en cadascun dels projectes presents a la fira. En definitiva, a partir de les activitats proposades als estands, s’ha volgut engrescar els més joves a fer ciència.
Enguany, la mostra ha comptat amb la presència de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, així com també amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), el sincrotró Alba, l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut d’Investigació Vall d’Hebron i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Entre altres activitats, el públic ha pogut posar-se en la pell d’un cirurgià que opera mitjançant un programa virtual de tres dimensions, retrocedir 200.000 anys per conèixer l’origen dels nostres avantpassats o descobrir la relació entre el sincrotró i l’estudi de determinades malalties.
Durant la inauguració de la fira s’han lliurat els premis als tres estudiants de batxillerat finalistes del concurs de joves científics, on es presenten diferents projectes que són fruit de la col·laboració entre centres de recerca i instituts de batxillerat de Barcelona.
Subscriu-te als nostres newsletters
Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d’entrada.