Vés al contingut

Redacció

Segons el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC), 25.000 persones moren anualment a Europa a causa de microorganismes multiresistents i l'impacte en costos sanitaris addicionals és d'almenys 1.500 milions d'euros.

S’estima que uns 4 milions de pacients adquireixen infeccions hospitalàries a la Unió Europea cada any amb el risc que siguin d’organismes multiresistents. Malgrat aquest fet, “moltes de les resistències són introduïdes des de fora dels hospitals, però actuen de cavall de Troia dins d'aquests”, en paraules del Dr. Jesús Rodríguez-Baño, ponent dels debats científics internacionals The Global Threat of Antimicrobial resistance. Science for Intervention que han organitzat B·Debate i l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) a Barcelona entre els dies 5 i 7 de novembre. La Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (Sefac) calcula que més d’un 85% del consum d’antibiòtics a l’Estat espanyol es produeix fora dels hospitals, sobretot pel tractament d’infeccions respiratòries.

En paraules del Dr. Jordi Vila, líder científic d’aquest B·Debate, "la indústria farmacèutica no està invertint el necessari en la investigació de nous antimicrobians per motius econòmics". En els últims 30 anys només s’han desenvolupat dues noves classes d’antibiòtics. "Per aquestes companyies és molt més rentable produir un fàrmac contra el colesterol", diu Vila, ja que els pacients l’hauran de prendre durant llargs períodes de temps, en comptes d'antimicrobians que seran consumits per períodes de temps curts amb el problema afegit de les resistències exposades.

Més informació al web de B·Debate.

Organitzadors:
   
Col·laboradors:
       
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.