La segona trobada de l’Open Innovation Forum acull 50 reunions entre empreses i entitats de recerca
<p>El programa impulsat per Biocat resta obert: els interessats poden proposar reptes o solucions durant tot l’any</p>
Una vintena de representants de companyies i una trentena d’investigadors s’han trobat durant la segona jornada de l’Open Innovation Forum 2019, programa organitzat per Biocat que dóna l'oportunitat a empreses de llançar els seus reptes d'innovació i obtenir propostes de solucions de la mà de grups i centres de recerca. Després d’una exitosa primera trobada celebrada a l’abril, l’11 de juliol s’ha repetit la iniciativa al Parc Científic de Barcelona, on s’han celebrat 50 reunions.
Arnau Valls, Enginyer d’Innovació a l’Hospital Sant Joan de Déu i ex alumne del programa d·HEALTH Barcelona, ha estat un dels participants en aquesta ocasió a l’Open Innovation Forum. Juntament amb altres entitats que, com Sant Joan de Déu, formen part de la comunitat NEXTHEALTH coordinada per Biocat en el marc de RIS3CAT, Valls s’ha reunit amb diverses companyies. “Hem creat diferents solucions innovadores en el marc de la comunitat i volem veure com aquestes solucions poden ajudar a resoldre els reptes que tenen les empreses per aplicar noves teràpies, com ara el CAR-T”, destaca.
Un programa obert tot l’any
L'Open Innovation Forum s’estructura en cinc àmbits de coneixement (alimentació, salut, tecnologies mèdiques, química i materials). Les empreses o agents interessats que vulguin participar-hi poden enviar la seva proposta fins a finals del 2019, de manera que durant tot l'any es podran rebre reptes d'innovació. Durant el 2019 s’organitzaran diversos actes per tal que tant empreses com solucionadors puguin trobar-se cara a cara.
El programa està organitzat per Biocat, la Universitat de Barcelona, la Fundació Bosch i Gimpera, la Universitat Pompeu Fabra , UPF Ventures, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca de la UAB, la Universitat Politècnica de Catalunya, IDIBELL i ACCIÓ.