Vés al contingut

Les quartes Jornades del CIBER-BBN (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina), que se celebraran els dies 6 i 7 de maig a l'Hospital Sant Pau de Barcelona, volen fer un pas endavant en qüestions de recerca translacional. Segons el Dr. Manuel Doblaré, director científic del CIBER-BBN, "tenim la responsabilitat de dirigir la recerca que es porta a terme en la nostra organització cap a la pràctica clínica, per tal que repercuteixi directament i eficaç en la societat i en el Sistema Nacional de la Salut".

El CIBER-BBN, ubicat a Saragossa, té 47 grups de recerca propis i tres més associats, pertanyents a institucions públiques i privades. Estem parlant d'un dels nou consorcis CIBER existents a l'Estat espanyol, la creació del qual va ser liderada per l'Institut de Salut Carles III.

Els protagonistes, els projectes dels investigadors del CIBER-BBN

La presentació dels nous projectes de recerca per part dels investigadors del CIBER-BBN dominarà gran part de la trobada: 21 projectes del programa intramural, quatre emmarcats en els programes horitzontals, tres a l'àrea de bioenginyeria, vuit en biomaterials i deu en nanomedicina. Aquests projectes van ser seleccionats entre més de 50 propostes per un comitè científic extern, format per investigadors de prestigi internacional, que es reunirà per segona vegada per intercanviar punts de vista sobre el programa de recerca i el funcionament del CIBER-BBN.

De Catalunya participen vuit investigadors: Ana Paula (Universitat Autònoma de Barcelona), Eugenia Mato (Hospital Sant Pau), Simó Schwartz (Hospital Vall d'Hebron), Faust Sanz (Universitat de Barcelona), Ramon Mangues (Hospital Sant Pau), Josep Samitier (Institut de Bioenginyeria de Catalunya), Ramon Jané (IBEC) i Alejandro Frangi (Universitat Pompeu Fabra).

A les jornades hi participaran algunes societats temàtiques i xarxes de recerca amb potencial de col·laboració per als grups del CIBER-BBN com són la Xarxa de Teràpia Cel·lular (RED TERCEL), la Societat Espanyola d'Enginyeria Biomèdica (SEIB), la xarxa CAIB, la Societat Espanyola de Farmacologia Clínica (SEFC), la Xarxa d'Innovació Hospitalària i el CIBER de Malalties Respiratòries (CIBERER).

També s'exposaran els aspectes més representatius del Pla Director del CIBER-BBN, que recull el camí que recorrerà el centre entre els anys 2010 i 2013 tant pel que fa al programa científic com els programes de transferència industrial, recerca traslacional, formació, difusió i plataformes d'equipament.

Les últimes jornades, a Saragossa, van reunir més de 250 assistents entre investigadors, empreses i altres organitzacions. A Barcelona, s'espera una resposta tant o més exitosa. Les inscripcions es van tancar el passat 30 d'abril perquè ja s'havia cobert l'aforament.
 

Data: 6 i 7 maig 2010
Lloc: Hospital de la Santa Creu i Sant Pau · Sala d'Actes · C/ Mas Casanovas, 90 · Barcelona

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.