Les noves tendències en la innovació farmacèutica, a anàlisi a la 'Summer School on Medicines'
La trobada d'estudiants predoctorals, postdoctorands i investigadors, que dura fins el 10 de setembre, es fa a Tolosa i Barcelona.
El Parc Científic de Barcelona (PCB) i el Toulouse Cancer Campus, amb la col·laboració de Biocat, organitzen la segona edició de la Summer School on Medicines (SSM2), que començarà demà fins el 10 de setembre, a Tolosa i Barcelona. Al llarg d'aquests onze dies que dura l'SSM2, es presentarà el procés de producció de medicaments, des de la seva creació fins a l'arribada al mercat. En concret, s'analitzaran qüestions relacionades amb les ciències bàsiques, el desenvolupament de fàrmacs, la transferència de tecnologia i el desenvolupament clínic.
Aquest any hi participen com a conferenciants representants de les empreses Sanofi-Aventis, Almirall i Merck Sharp&Dohme, i investigadors de l’Hospital Clínic, l’Hospital del Mar, l’Hospital Santa Fe, l’Institut Claudius Regaud i l’Institut Gustave Roussy, entre d’altres.
L'SSM2 també inclou visites a centres de recerca i empreses farmacèutiques de Barcelona i Tolosa, dues ciutats claus en el desenvolupament de medicaments al sud d’Europa. Els assistents –investigadors, estudiants predoctorals i postdoctorals, principalment– seran a la capital catalana els dies 3 i 4 de setembre, on participaran en jornades tècniques i visitaran les instal·lacions del PCB i de l'empresa biotecnològica Advancell (especialitzada en nanomedicina i models in vitro).
La iniciativa de l'SSM2 forma part del projecte Interbio, que impulsa la Unió Europea amb l’objectiu de promoure la cooperació territorial al sud-oest d’Europa per situar-lo a l’avantguarda de la recerca.
La nanobiotecnologia i les tecnologies de la informació i de la salut
Dins el projecte Interbio, Barcelona també acollirà del 4 al 6 d’octubre el seminari Nanobiotechnology & IT for Life Sciences and Medicine, organitzat per Biocat amb l’assessorament científic del PCB i del Parc de Recerca de la UAB (PRUAB), que té com a objectiu incrementar el coneixement mutu i la col·laboració entre les regions que participen a Interbio (Barcelona, València, Tolosa, Bordeus i Lisboa), i identificar algunes necessitats comunes en l'àmbit europeu (infraestructures, programes, etc).
- Notícia relacionada (14/7/2010)
- Nota de premsa relacionada (27/8/2010)