L'horitzó de la recerca a Europa
El Parlament Europeu reuneix eurodiputats i representants de la comunitat científica en una trobada a Barcelona el dia 18 de gener.
Redacció
Falten 363 dies per al llançament del programa Horitzó 2020, el substitut del 7è Programa Marc (7PM), que ha de fer front als reptes socials, industrials i d'excel·lència en l'àmbit de la innovació i el coneixement de la UE entre els anys 2014 i 2020.
En un moment clau en què el Parlament i el Consell discuteixen la proposta de la Comissió Europea d'aquest programa, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) organitzen el fòrum de debat El futur de la recerca a Europa: Horitzó 2020, el dia 18 de gener. L'objectiu de la trobada és facilitar el diàleg entre diputats i personalitats representatives de la comunitat científica sobre el futur de la recerca a Europa. L'inauguraran la secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, i el conseller d'Economia i Coneixement del Govern català, Andreu Mas-Colell.
L'eurodiputada Teresa Riera encetarà el programa de xerrades parlant sobre l'estratègia i les necessitats del programa Horitzó 2020. Després es farà la primera sessió de debat El repte de la producció de nou coneixement a Europa i el futur programa marc 2014-2020 amb Carlos Andradas, president de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE); Oscar Marín, professor de recerca de l'Institut de Neurociències d'Alacant-CSIC, i Catherine J. Cesarsky, consellera científica de la Comissió d'Energia Atòmica i Energies Alternatives (CEA) de França. En la segona sessió Recerca i empresa des d'una perspectiva europea hi intervindran Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; Amparo Moraleda, consellera de la Corporació ALBA Grupo March, i el Josep Castells, president d'IUCT.
Tancaran la jornada les xerrades Per què Europa ha de ser líder en R+D?, a càrrec de José Mariano Gago, president del Laboratori de Física experimental de Partícules (LIP) de Lisboa, i La recerca en temps de crisi, amb Octavi Quintana, director de l'Espai Europeu de Recerca de la Comissió Europea.
Biocat col·labora en aquest fòrum de debat ja que s'emmarca en la temàtica d'una futura comunitat d'innovació i coneixement (KIC) de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT). En aquest sentit, Biocat contribueix en la coordinació dels grups de treball de les dues candidatures KIC catalanes en innovació en vida saludable i envelliment actiu i alimentació del futur (Food4future) amb el HUBc i l’IRTA, respectivament.
Hi haurà traducció simultània a l'anglès, castellà i català.
- Programa
- Inscripció (gratuïta)
Consultes:
Oficina del Parlament Europeu a Barcelona
Tel. +34 93 272 20 44
forumhorizon2020@ep.europa.eu
Data: 18 de gener de 2013
Hora: de 9 h a 14 h
Lloc: PRBB • C/ Dr. Aiguader, 88 • Barcelona (mapa)