L'Institut Guttmann rep l'acreditació de qualitat de la 'Joint Commission International'
El Guttmann porta el científic Elkhonon Goldberg a les jornades 'Remodelant el cervell', el dia 25 d'octubre a Barcelona.
Redacció
L'Institut Guttmann ha renovat, per tercera vegada consecutiva, la certificació de la Joint Commission International (JCI) després de demostrar que compleix els estàndards internacionals de qualitat, seguretat i gestió hospitalària fixats per aquesta prestigiosa agència no governamental nord-americana d'acreditació sanitària.
Els hospitals i centres sanitaris que opten a aquesta acreditació ho fan voluntàriament, i entre ells trobem alguns dels més prestigiosos del món com la Mayo Clinic (Rochester, EUA), el Johns Hopkins Hospital (Baltimore, EUA), l'UCLA Medical Center i el Cedars-Sinai Medical Center (Los Ángeles, EUA), la Cleveland Clinic Foundation (Cleveland, EUA), el Massachusetts General Hospital (Boston, EUA) i el Mount Sinai Medical Center (Nova York, EUA). De l'Estat espanyol, cinc centres, a més del Guttmann, també tenen aquest reconeixement: la Clínica Universitària de Navarra, els hospitals Costa del Sol i de Benalmádena (Màlaga), l'Hospital Vall del Nalón (Astúries) i el Centre Mèdic Teknon de Barcelona.
Segons fonts de l'Institut Guttmann, "aquest fet posa de manifest el nostre compromís amb l'excel·lència i la internacionalització, a banda també del nombre de pacients d'altres països que cada any acudeixen a rebre tractament neurorehabilitador especialitzat i els nombrosos convenis de col·laboració assistencial i científics amb altres centres d'excel·lència en neurociències repartits per tot el món".
Jornada sobre els avenços en neurociència
L'Institut Guttmann celebrarà, el dia 25 d'octubre de 2012 a Barcelona, la catorzena edició de les jornades tècniques Remodelant el cervell: rehabilitació neuropsicològica i estimulació cognitiva, amb l'objectiu d'acostar als professionals de la neurorehabilitació els avenços que els poden donar un avantatge competitiu en l’establiment de nous models d’atenció i prestació de serveis per a la rehabilitació de pacients amb dèficit cognitiu.
Els temes que s'abordaran van des dels nous paradigmes en neurociència, passant per les plataformes de telerehabilitació cognitiva fins a les tècniques d’estimulació cerebral no invasiva. A banda d'aportar la seva pròpia experiència, l'Institut Guttmann ha convidat alguns dels científics internacionals més destacats en aquest camp com el Dr. Elkhonon Goldberg, que es va formar i va col·laborar amb Alexander Luria (considerat el fundador de la neuropsicologia i un dels pioners en la introducció de les TIC en la rehabilitació neuropsicològica i l’estimulació clínica), i actualment professor de Neurologia a la New York University School of Medicine i director de l'East-West Science and Education Foundation; el Dr. Andrew Bateman, director de Recerca de l’Oliver Zangwill Center for Neuropsychological Rehabilitation; el Dr. Manuel Carreiras, prestigiós científic en lectoescriptura i director Científic del Centre Basc de Cognició, Cervell i Llenguatge; el Dr. Adam Hamphsire, investigador associat i professor adjunt al The Brain and Mind Institute de la Universitat d'Ontàrio, i el Dr. Álvaro Pascual-Leone, catedràtic de Neurologia a la Harvard Medical School i director del Berenson-Allen Center per a l’estimulació cerebral no invasiva.
La jornada científica, que compta amb la col·laboració d'Once Catalunya, s’emmarcarà en els actes de commemoració del Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit i del Dia Nacional de l’Ictus.