Vés al contingut

Redacció

L'Institut Guttmann ha renovat, per tercera vegada consecutiva, la certificació de la Joint Commission International (JCI) després de demostrar que compleix els estàndards internacionals de qualitat, seguretat i gestió hospitalària fixats per aquesta prestigiosa agència no governamental nord-americana d'acreditació sanitària.

Els hospitals i centres sanitaris que opten a aquesta acreditació ho fan voluntàriament, i entre ells trobem alguns dels més prestigiosos del món com la Mayo Clinic (Rochester, EUA), el Johns Hopkins Hospital (Baltimore, EUA), l'UCLA Medical Center i el Cedars-Sinai Medical Center (Los Ángeles, EUA), la Cleveland Clinic Foundation (Cleveland, EUA), el Massachusetts General Hospital (Boston, EUA) i el Mount Sinai Medical Center (Nova York, EUA). De l'Estat espanyol, cinc centres, a més del Guttmann, també tenen aquest reconeixement: la Clínica Universitària de Navarra, els hospitals Costa del Sol i de Benalmádena (Màlaga), l'Hospital Vall del Nalón (Astúries) i el Centre Mèdic Teknon de Barcelona.

Segons fonts de l'Institut Guttmann, "aquest fet posa de manifest el nostre compromís amb l'excel·lència i la internacionalització, a banda també del nombre de pacients d'altres països que cada any acudeixen a rebre tractament neurorehabilitador especialitzat i els nombrosos convenis de col·laboració assistencial i científics amb altres centres d'excel·lència en neurociències repartits per tot el món".

Jornada sobre els avenços en neurociència

L'Institut Guttmann celebrarà, el dia 25 d'octubre de 2012 a Barcelona, la catorzena edició de les jornades tècniques Remodelant el cervell: rehabilitació neuropsicològica i estimulació cognitiva, amb l'objectiu d'acostar als professionals de la neurorehabilitació els avenços que els poden donar un avantatge competitiu en l’establiment de nous models d’atenció i prestació de serveis per a la rehabilitació de pacients amb dèficit cognitiu.

Els temes que s'abordaran van des dels nous paradigmes en neurociència, passant per les plataformes de telerehabilitació cognitiva fins a les tècniques d’estimulació cerebral no invasiva. A banda d'aportar la seva pròpia experiència, l'Institut Guttmann ha convidat alguns dels científics internacionals més destacats en aquest camp com el Dr. Elkhonon Goldberg, que es va formar i va col·laborar amb Alexander Luria (considerat el fundador de la neuropsicologia i un dels pioners en la introducció de les TIC en la rehabilitació neuropsicològica i l’estimulació clínica), i actualment professor de Neurologia a la New York University School of Medicine i director de l'East-West Science and Education Foundation; el Dr. Andrew Bateman, director de Recerca de l’Oliver Zangwill Center for Neuropsychological Rehabilitation; el Dr. Manuel Carreiras, prestigiós científic en lectoescriptura i director Científic del Centre Basc de Cognició, Cervell i Llenguatge; el Dr. Adam Hamphsire, investigador associat i professor adjunt al The Brain and Mind Institute de la Universitat d'Ontàrio, i el Dr. Álvaro Pascual-Leone, catedràtic de Neurologia a la Harvard Medical School i director del Berenson-Allen Center per a l’estimulació cerebral no invasiva.

La jornada científica, que compta amb la col·laboració d'Once Catalunya, s’emmarcarà en els actes de commemoració del Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit i del Dia Nacional de l’Ictus.

Inscripció

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.