Més de 350 activitats posen la ciència a l'abast dels catalans
Núria de Gispert ha presidit la inauguració oficial de la dissetena edició de la Setmana de la Ciència, que es fa del 16 al 25 de novembre.
Redacció
La Setmana de la Ciència 2012 comença demà fins al 25 de novembre i ofereix més de 350 activitats gratuïtes —conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions, jocs i tallers— per a tot tipus de públic. En total hi participen 60 municipis d’arreu de Catalunya i es preveu que atregui més de 150.000 persones. Els eixos temàtics d'aquest any són l'energia sostenible, la neurociència i l'envelliment actiu, amb motiu de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, l'Any Europeu per a l'Envelliment Actiu i l'Any de la Neurociència.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa del Govern de Catalunya coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).
Algunes de les propostes destacades relacionades amb les ciències de la vida són:
- Conferència sobre la producció de biodièsel amb microalgues que organitza l'IRTA
- Trobada virtual sobre envelliment actiu i alimenturisme de l'European Teamwork Center
- Visites guiades a l'ICFOseum de l'Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels
- Conferència Apropa't a la biotecnologia i la visita al Centre de Regulació Genòmica (CRG)
- Xerrada sobre el desenvolupament d'una nova teràpia cel·lular per a la fibrosi pulmonar des del laboratori fins a l'hospital a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona-CSIC
- Conferència sobre fàrmacs una química que cura de l'Institut de Química Avançada de Catalunya
- Taller sobre com canviar els gens per millorar el món al Laboratori de Biotecnologia Vegetal de la Universitat de Lleida
La inauguració s'ha fet aquest matí a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), en un acte on hi han participat Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca; Antoni Esteve, president de l'FCRI; Enric Claverol, director general de l'FCRI, i Salvador Giner, president de l’IEC. També hi ha hagut una conferència a càrrec del neuròleg nord-americà Steven J. Schiff, director del Penn State Center for Neural Engineering, sobre l'enginyeria al servei la lluita contra les malalties del cervell com el Parkinson o la migranya.
Pots seguir-la a Twitter amb el hastag #SC12cat