Mind the Byte crea una plataforma al núvol per descobrir nous fàrmacs
iMols es basa en un sistema de pagament per ús que redueix els costos d’R+D+I de les empreses, grups de recerca i universitats.
Redacció
L’start-up Mind the Byte ha presentat iMols, la primera plataforma al núvol (cloud) de l’Estat espanyol dissenyada per al descobriment de medicaments. És una eina que permet que universitats, grups de recerca i empreses accedeixin a sistemes de processament intensiu de dades i aplicacions de programari cientificotècnic d’última generació. Així, s’obre la porta a la navegació per llibreries públiques, la cerca de proteïnes i molècules i la creació de noves llibreries privades per elaborar i gestionar quimioteques i proteoteques, entre d’altres funcionalitats.
Pel que fa a les infraestructures de càlcul, iMols ofereix uns serveis bàsics com cerques per paraula clau i per semblança de descriptors moleculars, serveis Premium que inclouen cribratge virtual per trobar targets per a les molècules i cerques avançades basades en tècniques de comparació molecular en tres dimensions.
La informació que s’emmagatzema al núvol només és visible per als membres de l’equip, "totes les connexions entre l'ordinador de l'usuari i el web van encriptades amb un certificat del mateix tipus que utilitzen els bancs per a les seves banques on-line" asegura Alfons Nonell-Canals, fundador i director general de Mind the Byte.
iMols es basa en la modalitat SaaS (Software as a Service), un sistema de distribució de programari que es paga en funció de l’ús, en comptes del sistema tradicional de distribució per llicències. Des del març passat Mind the Byte és la primera empresa a l’Estat i la setena al món especialitzada en solucions al núvol aplicades a la quimioinformàtica i bioinformàtica que té l'acreditació de soci tecnològic de la multinacional Amazon Web Services (AWS).
La nova plataforma s’ha presentat durant la primera edició de la conferència sobre ciència i serveis en el núvol, SciCloud, organitzada el dia 12 de juny per Mind the Byte en col·laboració amb AWS i el Parc Científic de Barcelona (PCB), on s’ubica l’start-up. La sessió inaugural va anar a càrrec de la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, i el Dr. Jesús Purroy, director Científic del PCB.
Mind the Byte va participar en l’edició de 2011 del programa BioEmprenedorXXI que impulsen “la Caixa”, Barcelona Activa i Biocat.
Notícia relacionada (29/5/2013)