Vés al contingut

La revista Nature, líder mundial en multidisciplina d'àmbit científic, ha publicat en el seu número del 24 de novembre un especial sobre Catalunya i les seves empreses i centres de recerca. Sota el títol “Spotlight on Catalonia”, la prestigiosa publicació dedica un total de 20 pàgines a la BioRegió de Catalunya i els agents que l'integren.

Nature decideix lliurement a quin territori dedica l'apartat “Spotlight on….”, una publicació periòdica que aquesta vegada ha escollit Catalunya. En altres ocasions la revista ha escollit regions o països com EspanyaSingapur, Països BaixosValònia, Nova YorkKobe, ... (veure la llista sencera aquí).

L’especial dedicat a Catalunya en aquest número és el més gran que ha dedicat mai la revista a una bioregió i el tercer més gran publicat mai per la revista, només per darrere dels dos especials dedicats al conjunt de tot Alemanya. Es tracta del segon especial dedicat per la revista a Catalunya, que ja va publicar un especial sobre la BioRegió l’any 2011“Biocat ha col·laborat amb ‘Nature’ en la difusió d’aquesta iniciativa que ajuda a posicionar la BioRegió de Catalunya com un referent internacional”, destaca Albert Barberà, director de Biocat.

L’especial inclou 3 pàgines de contingut editorial produït per la revista, sota el títol 'Focus a Catalunya: Mantenint un curs estable a través de la tempesta', on analitza els factors que han permès a la BioRegió de Catalunya esquivar la crisi financera que "ha colpejat amb duresa" l'Estat Espanyol i preservar la recerca "en un estat de forma sorprenent". L'article destaca, per exemple, que Catalunya va rebre del 2007 al 2015 un total de 180 ajudes del European Research Council (ERC), més que tota la resta del conjunt de l’Estat Espanyol junt.

L'article destaca també el paper de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), que la Generalitat va crear el 2001 per atraure investigadors amb salaris competitius a nivell internacional, una política que segons els autors de Nature "va funcionar" en àrees estratègiques com la genòmica, la fotònica o la supercomputació, ajudant a la BioRegió a contenir la crisi quan va arribar la "tempesta". 

La resta del suplement són entrevistes i anuncis de pagament protagonitzats per diferents agents de la BioRegió incloent-hi hospitals com ara l’Hospital Clínic de Barcelona o el Centre Mèdic Teknon; empreses com Solti o Almirall; universitats com la UOC, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida o la Rovira i Virgili; entitats com Biocat, la Institució CERCA, EIT Health, la Fundació “la Caixa”, la Fundació Cemcat o la Barcelona Respiratory Network, o entitats de recerca com l’IRTA, el Sincrotró ALBA, el BIST, el VHIO, l’IBEC o el CRAG, entre moltes altres.

L’especial “Spotlight on Catalonia” serà llegit pels més de 365.000 lectors de la seva versió impresa i 270.000 usuaris únics que busquen activament ocupació en la seva versió online. Guardonada com la Revista del Segle i classificada com la número 1 entre les revistes de multidisciplina científica, Nature està considerada el mitjà d'informació favorit per la indústria científica, havent publicat 275 guanyadors de premis Nobel i descobriments com el Projecte de Genoma Humà, la clonació de l'ovella Dolly o el descobriment de l'estructura del DNA.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.