Vés al contingut

Els Estats Units compta amb un ecosistema empresarial potent, format per inversors, empreses i agents acadèmics, pioners en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut. És per aquest motiu que Biocat, juntament amb Acció, torna a organitzar aquest any el programa Virtual Disruptour per posar en contacte empreses o projectes de la BioRegió amb inversors de l'ecosistema de Silicon Valley. Com a novetat d’enguany, l’ecosistema de Nova York també hi participa. Així els dies 2,3,4,9 i 10 de novembre es duran a terme cinc sessions en format virtual, de dues hores de durada, per a presentar i establir contacte entre les dues parts.

Durant les trobades virtuals, les empreses i projectes de la BioRegió tindran l’oportunitat de presentar la seva tecnologia davant de destacats inversors de l’ecosistema americà. A banda, aquesta jornada representa una gran oportunitat per a  impulsar la internacionalització del seu projecte o empresa connectant-se amb ecosistemes disruptius i per a establir interaccions amb empreses ja assentades i amb experiència en aquesta àrea. Per últim, els assistents podran conèixer i preguntar sobre les tendències que definiran el futur del sector i els principals reptes a afrontar de cara endavant.

A l’edició del 2020 es van inscriure 31 empreses, de les quals només 10 van ser les seleccionades: Biel Glasses, Breaz, Cyberlung, Gate2Brain, IntegraTx, Lykera Biomed, Mediquo, Onalabs, Validated ID i Zymvol. Meritxell Teixidó, directora general de Gate2Brain reconeix que “l’experiència ens va permetre conèixer un ecosistema amb un gran potencial per futures col·laboracions i inversors”. L’emprenedora no descarta viatjar a Silicon Valley per retrobar-se físicament amb els inversors que van conèixer durant el programa. 

Per la seva banda, Francesc Mitjans, director health & biomedicine de Leitat, assegura que després d’haver participat al programa han establert acords de col·laboració amb vàries empreses dels Estats Units i segueixen en converses amb potencials inversors. “No només seguim en contacte amb inversors, sinó també amb empreses punteres en els sectors de teràpia en oncologia i fibrosi, així com amb empreses de data-mining”, explica. 

Pel que fa als fons d’inversió es va comptar amb la presència de WaveEdge Capital, Band of Angels, Sway Ventures, Alta Life Sciences, New Market Venture Management i WV Ventures. Tots van destacar la qualitat dels projectes i “la bona ciència que es produïa a Catalunya”. 

Consells per a un e-pitch perfecte

Les empreses participants hauran de presentar el seu projecte davant d’inversors americans i per això, caldrà tenir en compte el context cultural. Per a  Jordi Argente, emprenedor, consultor i inversor a New Market Venture Management LLC a Menlo Park (Califòrnia) i Pablo Villoslada, emprenedor en sèrie i professor de Neurologia a la Universitat de Stanford, és realment important enfocar el pitch al tipus de públic i l’entorn cultural: “no és el mateix fer un pitch a Barcelona, que fer-lo a París, a Londres o als Estats Units”. 

A més, per als dos professionals de la BioRegió que viuen i treballen en l’ecosistema biotec i tecnològic de Silicon Valley, la “brevetat i claredat” són les dues eines fonamentals per fer un bon pitch. Aquest i altres consells clau per assegurar-nos que tot surti rodó, els trobareu en aquest post.

Inscripcions fins el 22 de setembre

El procés per a sol·licitar plaça al programa finalitza aquest proper 22 de setembre de 2021. Cal tenir en compte que la inscripció no garanteix la participació. L’equip organitzador validarà els perfils dels sol·licitants i enviarà una resposta per correu electrònic a les 10 empreses o projectes seleccionats.

Endinsa’t en l’ecosistema de salut de Silicon Valley i Nova York, i dona projecció internacional a la teva proposta tecnològica! Inscriu-te!

Per a més informació i inscripcions

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.