Vés al contingut

REDACCIÓ

Una cinquantena d’investigadors internacionals es reuniran els dies 5, 6 i 7 d’abril al Museu Colet de Barcelona en la Sequence Mapping and Assembly Assessment Project dnGASP/RGASP3 Workshop, una competició d’avaluació bioinformàtica per comparar i determinar les millors eines de seqüenciació, mapatge i assemblatge genòmic i llegir dades de l'alineació usant una seqüenciació de segona generació.

Els participants en aquests tallers competitius han estat seleccionats per haver presentat les millors propostes de resolució d’anàlisi genòmica a un repte plantejat per un comitè científic. Per primera vegada, s’organitza a l’Estat espanyol una nova manera de fer ciència en forma de concurs d’idees. Durant tres dies, els diferents grups de recerca presentaran les seves propostes per a solucionar el problema plantejat, posant en comú els diferents sistemes i algoritmes de seqüenciació per valorar les millors propostes i trobar uns equips transversals que abordin el desenvolupament del genoma humà des de diferents punts de vista.

La trobada ha estat organitzada pel Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) —una iniciativa de Biocat impulsada per l’Obra Social “la Caixa”—, el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG). Aquest taller de bioinformàtica s’emmarca en el treball fet pel consorci internacional ENCODE, un dels projectes més importants del National Human Genome Research Institute, i que té com a objectiu la identificació de tots els elements funcionals en la seqüència del genoma humà.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.