Vés al contingut

Redacció

La capacitat limitada del sistema nerviós central per a l'autoreparació després de les lesions neurològiques, que poden provocar entre d'altres la pèrdua de mobilitat o de la parla, és la causa principal de la cronicitat en aquestes afectacions. Durant molt temps s'ha parlat d'irreversibilitat d'aquest tipus de lesions. Als anys noranta, però, es va posar de manifest la capacitat de les neurones per regenerar-se in vitro. Més tard, es va poder identificar que aquesta capacitat persistia in vivo.

Durant les jornades Neuroregeneration: Is It the common frontier for Bioengineering, Neuroscience, Robotics and Neurorehabilitation? de B·Debate i l'Institut Guttmann, els dies 23 i 24 d'octubre a Barcelona, experts nacionals i  internacionals han posat en comú els avenços en les últimes teràpies de neuroregeneració, han discutit com millorar el pronòstic de la lesió medul·lar i la seva reparació i com optimitzar la capacitat regenerativa del propi sistema nerviós.

Segons el Dr. Josep Maria Tormos, líder científic d’aquesta trobada d'experts de B·Debate i director de recerca de l’Institut Guttmann, les dades experimentals en animals mostren que és possible induir la regeneració de neurones i recuperar funcions que es tenien abans de la lesió. Actualment ja s’estan realitzant assajos clínics en humans.

Més conclusions de les jornades al web de B·Debate.

Organitzadors:
      
Col·laboradors:
     
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.