Vés al contingut

Redacció

La Comissió Europea ha designat dotze membres nous de la Junta de Govern de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), que prendran oficialment la possessió del càrrec el dia 31 de juliol, en substitució dels que han finalitzat el seu mandat de quatre anys. Els membres escollits, tots ells amb una sòlida reputació en l'àmbit de l'educació superior, la recerca, l'empresa i la innovació, són:

  • Gabor Bojar, fundador i president de Graphisoft SE i l'Aquincum Institute of Technology (AIT) de Romania
  • María Garaña, presidenta de Microsoft Espanya
  • Dr. Ulf Johansson, president de la Junta Novo A/S i la Fundació Novo Nordisk
  • Elpida Keravnou-Papailiou, rectora de la Universitat de Tecnologia de Xipre
  • Dra. Jana Kolar, cap de Recerca i fundadora de Morana rtd.
  • Professora Marja Makarow, vicepresidenta de Recerca de l'Acadèmia de Finlàndia
  • Professor Peter Olese, president del Consell Danès de Recerca Estratègica
  • Dr. Patrick Prendergast, president del Trinity College de Dublín
  • Bruno Revellin-Falcoz, president de l'Acadèmia Nacional de Tecnologies de França
  • Gianfelice Rocca, president de Techint Group
  • Professor Nigel Thrif, vicerector de la Universitat de Warwick
  • Jeroen Van Der Veer, director no executiu de Shell Company

L'EIT es va crear el 2007 com a instrument per impulsar la competitivitat i el lideratge europeu en temes d'innovació, i es regeix per la Junta de Govern i el Comitè Executiu. La Junta, màxim òrgan de govern de l’EIT, és la responsable de definir la direcció estratègica i de coordinar les activitats de l'EIT com ara l'avaluació, la selecció i el suport de les comunitats d'innovació i coneixement (KIC), així com de supervisar l'aplicació de l'agenda estratègica d'innovació (SIA) presentada al Parlament europeu fa uns mesos. Està formada per 22 membres: 18 membres designats i 4 membres representatius.

L'actual president de la Junta de Govern és el Dr. Alexander von Gabain, cofundador i exdirector general d'Intercell i president del Comitè Consultiu Científic d'aquesta comanyia.

L'EIT, una oportunitat per a Catalunya

Des de 2009, l’EIT ha posat en marxa tres KIC: ICT Labs (societat de la informació i de la comunicació), InnoEnergy (energies sostenibles) i Climate Change (mitigació i adaptació al canvi climàtic). Es preveu que el 2014, en el marc del programa europeu Horizon 2020, en convoqui de noves. Per impulsar aquestes candidatures, actualment, Biocat contribueix en la coordinació dels grups de treball de les dues candidatures KIC catalanes en innovació en vida saludable i envelliment actiu i alimentació del futur (Food4future) amb el HUBc i l’IRTA, respectivament. En aquests grups de treball s’hi han sumat diverses entitats i, properament, es demanarà la implicació d'altres institucions del país per reforçar el potencial de les candidatures. El pressupost de l’EIT per al període comprès entre 2014 a 2020 és de 3,2 bilions d’euros.

Notícies relacionades amb l'EIT

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.