Vés al contingut

Redacció

En el marc del Campus d'Excel·lència Internacional UAB-CEI se celebra, avui, el primer Workshop en Nanomedicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per donar a conèixer l'oportunitat estratègica que ofereix aquest camp i promoure la recerca i la innovació en nanomedicina entre els investigadors de les diferents institucions membres del projecte UAB-CEI.

La jornada es desenvoluparà en cinc sessions centrades en les estratègies i oportunitats en el camp de la nanomedicina, des d'Europa a Catalunya.

La primera ponència serà a càrrec de Patrick Boisseau, representant de la Plataforma Tecnològica Europea de Medicina, qui introduirà la situació de la nanomedicina a nivell europeu i la importància d'aplicar la recerca a la indústria de la salut per al desenvolupament de productes i serveis innovadors. Rogerio Gaspar, investigador de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Lisboa i del Centre de Recerca iMed.UL, centrarà la segona sessió en les millores que aporta la nanomedicina en la pràctica clínica i els desafiaments que tenen els centres de recerca europeus per anar cap a una medicina personalitzada i aplicar els resultats de recerca a nous productes.

Josep Samitier, coordinador de la Plataforma Espanyola de Nanomedicina i investigador de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), parlarà de la nanomedicina a l'Estat espanyol, on s'ha fomentat la creació de nous centres de recerca i hi ha un nombre creixent d'empreses biotecnològiques, farmacèutiques i químiques que estan desenvolupant R+D en nanotecnologia per millorar productes i processos. Per la seva banda, Joan Albert Vericat, de l'empresa biofarmacèutica Noscira, centrarà la seva ponència en els aspectes reglamentaris de les nanomedicines, les teràpies avançades i el medicaments innovadors. I Simó Schwartz, del Centre en Investigació en Bioquímica i Biologia Molecular per a Nanomedicina (CIBBIM) del Vall d'Hebron Institut de Recerca, comentarà algunes iniciatives de xarxes de recerca, centres i infraestructures per a la recerca de la nanomedicina que s'estan desenvolupant a Catalunya per millorar els tractaments actuals i els procediments de diagnòstic.

També intervindran en la jornada, diversos científics de la UAB, que presentaran dispositius i mètodes que augmenten l'eficàcia de la detecció de malalties o milloren l'eficàcia dels medicaments i el confort dels pacients en el seu tractament.

L'acte finalitzarà amb una sessió de networking i la presentació de pòsters dels investigadors, que els permetrà mostrar el seu treball i obtenir retroalimentació sobre la recerca en curs dels altres assistents a la conferència.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.