S’obren les inscripcions de la 8a edició d·HEALTH Barcelona, el programa de formació d’emprenedors i innovadors en salut
El postgrau durarà 6 mesos a partir del març de 2022 i inclou com a novetat el desenvolupament d’un projecte en un àrea clínica relacionada amb col·lectius en risc d’exclusió social
Biocat llança aquest mes de juny la vuitena edició del programa amb unes xifres que avalen el seu èxit: el 95% dels alumnes de totes les edicions han trobat feina en el sector salut i un 30% dels graduats lideren el seu propi negoci. Les inscripcions per a la nova edició, que començarà el 18 de març del 2022, ja estan obertes.
Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau de 6 mesos de durada destinat a formar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària –tecnologies mèdiques i ‘digital health’-. S’inspira en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford, que guia els estudiants a través d’un cicle complet d’innovació, des de la identificació d’una idea de negoci mitjançant una immersió clínica en un hospital punter de l’àrea de Barcelona, fins al disseny i prototipat d’una solució viable i el desenvolupament d’un model de negoci per implementar la solució en el mercat.
Les classes d’aquesta nova edició es realitzaran al Parc Científic de Barcelona (PCB)i els equips comptaran amb un espai de treball a la BCN Tech City. A més, com a novetat es treballarà per a que un dels projectes desenvolupats se centri en un àrea clínica relacionada amb col·lectius minoritaris o en risc d’exclusió social.
Punt diferencial i transversal: ‘skills’ per innovar
Durant el programa, els estudiants adquireixen coneixements de l’ecosistema i del sector salut, del mercat de les tecnologies mèdiques i de les ciències de la vida, de gestió empresarial i de desenvolupament de negoci, de la mà de més de 50 experts internacionals procedents de Stanford i Silicon Valley, entre d’altres.
En paral·lel, i durant tota la formació, el programa posa l’accent en una sèrie d’skills transversals per innovar, i que els estudiants podran aplicar a qualsevol aspecte de la seva vida futura. El pensament crític, la creativitat, el design thinking, el treball en equip –els projectes es desenvolupen en grups que combinen perfils científics, de negocis, d’enginyeria i de disseny–, la retòrica o la visió estratègica de negoci en són alguns exemples.
Alguns casos d’èxit de startup sorgides d’anteriors edicions són:
- Breaz, que ha desenvolupat un sistema per detectar de forma precoç la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) i es troben actualment participant en la bootcamp Vision Health Pioneers Incubator a Berlín.
- Loop Dx, un sistema per diagnosticar de forma ràpida la infecció en pacients sospitosos de sèpsia i que van ser seleccionats al 2020 per participar al programa d’acceleració Health Wildcatters Accelerator Program, i
- usMIMA, que va sorgir de la primera edició i ha aconseguit aixecar més de 2 milions d’euros per a un dispositiu mèdic contra l’estrenyiment crònic. Actualment participen al programa d’EIT Health Bridgehead Europe que ajuda a escalar les empreses a mercats europeus.
Si necessites més informació, escriu un correu a Àuria Albacete, project manager d·Health Barcelona, a l’adreça aalbacete@biocat.cat i resoldrem els teus dubtes.