Vés al contingut

Transplant Biomedicals ha tancat una ronda de finançament de 1,5 milions d’euros que ha estat liderada per la basca Kereon Partners i per Caixa Capital Risc, i en la qual han participat també altres inversors privats, i fons públics procedents de la convocatòria Retos-Colaboración 2015 que forma part del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica d’Innovació 2013-2016.

Aquests recursos serviran a la start-up catalana per accelerar el desenvolupament i comercialització del seu primer producte, un dispositiu mèdic que permet transportar els òrgans de trasplantament assegurant-ne la seva integral conservació. El dispositiu utilitza una tecnologia innovadora que prevé de lesions i redueix els danys per isquèmia durant un període més llarg de temps. Actualment aquest procés es realitza amb neveres isotèrmiques comuns que no conserven els òrgans en condicions òptimes.

 “Estem molt contents pel suport rebut, veure que tenim recolzament no només dins de Catalunya sinó també de l’estat, com és el cas de l’aposta forta dels vascos Kereon Partners. Últimament hem vist notícies d’ampliacions de capital en altres empreses més grans i veure que també les petites rebem aquest suport i podem arrencar és una gran noticia.”, explica Ignasi Heras, CEO i cofundador de l’empresa. “Ara tenim finançament per almenys un any complet, per poder seguir desenvolupant el nostre producte i, si som optimistes, que el 2017 ja es pugui comercialtizar.”

Transplant Biomedicals és una spin-off de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS) -pertanyent a l’Hospital Clínic de Barcelona i a la Universitat de Barcelona- que es va fundar l’any 2014 i que va iniciar el seu primer any d’activitat en el Parc Científic de Barcelona. La companyia havia participat també en el programa BioEmprenedorXXI, una iniciativa de “la Caixa”, Biocat i Barcelona Activa que ajuda en la posada en marxa de nous projectes empresarials de l’àmbit de les ciències de la vida.

“Crec que el camí a seguir ara, i on hi ha més futur és aquest, el dels dispositius mèdics. És un sector que ha guanyat molta força en poc temps, sobretot gràcies als hospitals i indústries potents que tenim a Catalunya. Per això animem a altres empreses a anar per aquesta via.”, expressa Heras.

D’acord amb l’Informe de Balanç d’Activitat de Donació i Transplantament 2014, l’estat espanyol és líder mundial en trasplantaments. Només l’any passat hi va haver 4.360 pacients trasplantats i una taxa de donació que assoleix els 36 donants per cada milió de persones. Tot i això, del total d’òrgans donats només un 38% són viables, per aquest motiu és tan necessària una òptima preservació durant la seva fase de transport des del donant fins al receptor.

 

Notícies relacionades:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.