Vés al contingut

La doctora Patricia Garcia-Cañadilla, el doctor Ignasi Barba i Sergi Sayols són els tres joves investigadors que han rebut la beca Daniel Bravo de 3.000 euros mensuals per fer una estada a l’estranger de 3 a 9 mesos i seguir la seva formació postdoctoral en alguns dels centes més prestigiosos del món en recerca cardiovascular.

Patricia Garcia-Cañadilla, que actualment exerceix d’enginyeria biomèdica al Departament de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra, s’incorporarà a l’Institut de Ciència Cardiovascular i a la Unitat de Morfologia Cardiovascular de l’University College of London (Regne Unit).

La investigadora treballa en el processament d’imatges i implementació de models computacionals del sistema cardiovascular i la seva estada es basarà en analitzar imatges d’alta resolució i proporcionar eines que permetin als cardiòlegs quantificar la macroanatomia i la microestructura del miocardi de cors fetals i la seva posterior correlació amb la funció cardíaca, segons explica en un comunicat de la Fundació Daniel Bravo.

El doctor Ignasi Barba, del Laboratori de Cardiologia Experimental del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), farà estada al Departament de Bioquímica de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Des que es va incorporar al VHIR el 2003, Barba ha estudiat els aspectes del metabolisme cardiovascular relacionats amb malalties coronàries i la isquèmia miocardíaca al grup de recerca del professor David Garcia-Dorado, un dels líders mundials en recerca d’isquèmia-reperfusió.

Barba s’ha responsabilitzat de la plataforma de ressonància magnètica nuclear, element fonamental per encarar la nova etapa professional, ja que l’equip de Cambridge està liderat pel doctor Kevin M. Brindle, capdavanter en l’aplicació de la hiperpolarització en estudis de ressonància magnètica nuclear en l’àmbit de les ciències de la vida. L’investigador se centrarà en l’estudi de l’enzim ALDH2.

El tercer becat, Sergi Sayols, es troba en el seu segon any de predoctoral al grup del doctor Roberto Elosua Llanos a l’IMIM. Ha escollit el Departament d’Epidemiologia de la Universitat d’Alabama a Birmingham (Estats Units) per fer l’estada a l’estranger i s’incorporarà en un grup que participa en consorcis internacionals per estudiar l’impacte de la genètica en les malalties coronàries.

Sayols està estudiant l’associació entre els factors mediambientals, els estils de vida i la metilació de l’ADN amb les malalties coronàries. “Vull centrar-me en descobrir si l’associació entre la metilació de l’ADN i els fenotipus cardiovasculars és casual o no”, explica el jove investigador. L’estada a Alabama no només reforçarà la formació de Sayols en estudis epigenètics determinants de malalties cardiovasculars sinó que també crearà sinèrgies entre els grups de recerca català i nord-americà.

Les beques d’investigació biomèdica Daniel Bravo Andreu són concedides cada any per la fundació privada que porta el mateix nom, a investigadors que facin recerca a Catalunya. Aquesta és la tercera edició i la convocatòria d’enguany es va tancar el 25 d’abril. 

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.