Tret de sortida al programa Ignite·Health Barcelona amb gran èxit d’acollida
<p>Primera presa de contacte entre els 23 participants d’aquesta primera edició per treballar en una idea de negoci en el camp de la salut.</p>
El nou programa d’emprenedoria en salut de Biocat, Ignite·Health Barcelona, s’ha posat en marxa aquest mes de setembre. Els 23 participants escollits -de les 86 candidatures presentades- han donat les primeres passes per convertir-se en emprenedors d’èxit al sector salut.
Els dies 1 i 2 de setembre s’ha organitzat, de forma presencial, el kick off del programa per acabar de crear els equips multidisciplinars i escollir una necessitat real en els camps de la cardiologia, la pneumologia i la Covid-19 - en relació a les Unitats de Pacients Crítics (UCI)- que els hi permeti desenvolupar una idea de negoci per trobar una solució viable. Per aconseguir-ho, un grup d’experts guiarà als equips i anirà avaluant la solució proposada i el seu model de negoci mitjançant mentories personalitzades.
La formació, que compta amb el suport de l'EIT Health, es complementarà amb classes magistrals sobre emprenedoria, desenvolupament de producte i accés de mercat, entre d’altres. El curs també inclourà pitch training, així com la participació d’emprenedors que explicaran la seva experiència en la creació i el creixement de les seves startups (small talks).
Joves i amb ganes d’introduir-se en l’emprenedoria
El grup de participants és força variat en quan a formació i procedència. Hi ha graduats en Bioquímica, Enginyeria Biomèdica, Bioinformàtica, Medicina i Management, procedents de diferents països, com Portugal, Itàlia i els Estats Units. Tot i que més del 30% disposen del títol de doctorat o l’estan cursant, els estudiants són relativament joves en quan a edat: més del 40% tenen menys de 35 anys. Malgrat la varietat de perfils, tots anhelen que el programa els permeti desenvolupar el seu talent en l’àmbit de l’emprenedoria en salut.
L’italià Paolo Nuciforo, doctor en Medicina, espera obtenir les eines necessàries que l’ajudin a desenvolupar una startup, un desig que comparteix amb l’enginyera biomèdica Nerea Álvarez, la més jove dels participants que, amb 22 anys, té clar que vol ser emprenedora.
Altres com la portuguesa Ana Amaral, doctora en Bioquímica aspira a aprendre a detectar un problema real d’un hospital per acabar trobant una solució viable o el Xavier Corominas, doctorand en Fisioteràpia, a qui li agradaria per “conèixer com funcionen els mercats a nivell europeu”.