Vés al contingut

Health & Bio Team Dating va néixer al 2015 a partir d’una realitat: Catalunya compta amb un ecosistema ric en grans científics, emprenedors, inversors i institucions però té una manca de col·laboracions entre els diferents col·lectius. Així, per una banda, hi ha molts projectes científics que podrien arribar al mercat a través de noves start-up, però els hi falta una persona que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising. Per altra banda, hi ha molts experts en gestió i direcció amb el desig d’emprendre i de trobar nous projectes en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut, però que no saben on buscar-los.

De la necessitat de combinar una recerca científica d’excel·lència amb l’expertesa de desenvolupament de negoci es van crear aquestes trobades, que enguany arriben a la seva segona edició. Durant la primera edició, celebrada al 2015, es van posar en contacte 60 projectes i directius i es van generar més de 200 reunions. D'aquests, sis equips van arribar a algun tipus d'acord o col·laboració. Un d'aquests equips és el format per Valentini Konstantinidou i Chenghan Yang, que arran de la seva trobada al Health & Bio Team Dating van signar un acord perquè estudiants de MBA de l'IESE col·laborin amb l'start-up fundada per Konstantinidou: DNANutricoach. Els hi hem preguntat com va ser la seva experiència a la primera edició del Health & Bio Team Dating.

 

Què vas aconseguir participant en aquesta trobada d'speed dating?

Valentini Konstantinidou: Era el primer event d’aquest tipus al qual assistia i anava amb la idea de buscar sinergies (idees, coneixement del sector…) però hi vaig trobar un munt de contactes interessants que em van obrir noves perspectives. Gràcies a l’esdeveniment vaig signar amb IESE un conveni de col·laboració perquè estudiants del seu MBA fessin pràctiques d’estiu a la meva empresa, aportant-me una visió empresarial que m’ha ajudat a aprendre molt i fer créixer l’empresa.

Chenghan YangVaig conèixer diverses start-up i vaig tancar amb dues d’elles acords de col·laboració perquè estudiants poguessin fer estades de pràctiques amb elles.

 

En quin punt es troba el vostre projecte empresarial?

V. K: Estem en fase de desenvolupament però ja comencem a tenir els primers clients i, donat que encara no tenim finançament extern, creixem orgànicament: les primeres vendes ens permeten fer les primeres inversions.

 

Formar un equip científic-emprenedor ha estat clau per:

V. K: Complementar tot el coneixement que com a científica jo no tinc. Un estudiant de MBA em dóna un coneixement sobre finances, marketing, desenvolupament de negoci... no només teòric sinó que ho estem aplicant de forma pràctica per fer créixer l’empresa. Quan l’empresa es consolidi podré incorporar aquest tipus de perfil en plantilla.

 

Una recomanació a qui hi participi en aquesta segona edició.

V. K: S’ha de deixar la vergonya a casa i aprofitar per parlar amb tota la gent possible, perquè és una gran incubadora de contactes de la qual surten resultats inesperats.

C.Y: Els estudiants del MBA d’IESE tenen entre 4 i 5 anys d’experiència professional abans de fer el màster i alguns tenen experiència rellevant al sector healthcare, així que poden ser bones fonts d’idees i ajut per desenvolupar conjuntament projectes amb start-up.

 

Notícia relacionada:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.