"Les idees no valen res a les 'start-up', has de centrar-te en l’execució"
Al Rosendo Garganta l'esperit emprendor li ve bé de ben petit: prové d'una familia d'empresaris en l'àmbit de la salut. El 2012 va fundar Devicare, una start-up de medtech que treballa per millorar la qualitat de vida del pacient crònic i que vol ser una empresa líder en l’autocontrol i l’atenció remota de malalties cròniques. Actualment tenen dos línies de negoci plenament funcionals, una per l’autocontrol de la litiasi –com les pedres en el ronyó– i una altra per l’autocontrol de tractaments anticoagulants orals com el Sintrom® o l’Aldocumar®.

Rosendo Garganta
Enginyer Industrial i Enginyer Electrònic, el Rosendo es va deixar seduir també per l’emprenedoria en el sector de la salut i les tecnologies mèdiques. Després de formar-se en Administració d’Empreses, Emprenedoria i Innovació, va fundar l’start-up de medtech Devicare. Participa també com a petit inversor o com a membre del consell d’administració de les start-up Rob Surgical, usMIMA i Anaconda Biomed.
Al Rosendo Garganta l'esperit emprendor li ve bé de ben petit: prové d'una familia d'empresaris en l'àmbit de la salut. El 2012 va fundar Devicare, una start-up de medtech que treballa per millorar la qualitat de vida del pacient crònic i que vol ser una empresa líder en l’autocontrol i l’atenció remota de malalties cròniques. Actualment tenen dos línies de negoci plenament funcionals, una per l’autocontrol de la litiasi, com per exemple les pedres en el ronyó, i una altra per l’autocontrol de tractaments anticoagulants orals com el Sintrom ® o l’Aldocumar ®.
Per què vas voler ser emprenedor?
Perquè no conec una altra cosa. A la meva família tots som empresaris des de fa moltes generacions. Petits empresaris, però amb negocis propis solvents entre Cuba i Catalunya, i sempre en tecnologia i/o en salut. Era el meu camí natural, suposo que quan reps una educació com aquesta des de petit no et planteges una altra cosa. Jo sempre he volgut tenir la meva pròpia empresa.
Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?
Probablement la decisió estratègica més important ha estat portar fins a mercat una tecnologia microsensòrica del CSIC que estava molt verda, però que ara ens permet desenvolupar dispositius mèdics per l’autocontrol de moltes malalties cròniques i convertir-nos en una empresa invertible i atractiva per el Capital Risc i la Big Pharma.
Quin és el millor consell que t'han donat?
No sabria dir-ho. M’han donat molts bon consells i n’he llegit molts altres. Però si m’he de quedar amb un, seria amb la frase de Nolan Bushnell (fundador d’Atari): “El veritable emprenedor no és un somiador, sinó un executor”. Aquesta frase sempre em recorda que les idees no valen res a les start-up i que he de centrar-me en l’execució: la gestió de les persones de l'equip, la gestió dels projectes, la gestió dels processos, la gestió de la tresoreria i la gestió dels clients.
I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?
A curt termini hem de tancar una ronda d’inversió Sèrie A, la primera després del seed capital amb les nostres 3Fs (family, friends and fools). Amb aquesta inversió pretenem fer un bon llançament de les nostres unitats de negoci al mercat nacional el 2016, i preparar-nos per l’exportació a mercats internacionals a partir del 2017.