Vés al contingut

Els propers dies 1 i 2 de juliol a Montpeller (França).

Biocat encapçala la delegació catalana formada per una vintena de persones de quinze entitats del sector.

La trobada ofereix conferències, reunions de negoci i presentacions de projectes amb l’objectiu de fomentar el networking entre els agents del sector.

El Bioclúster del Sud d’Europa el formen entitats de Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus i Aquitània.

Biocat, organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya, forma part del comitè impulsor de la segona edició de les Trobades Euroregionals de la Biotecnologia i la Salut que se celebren els dies 1 i 2 de juliol a Montpellier (França).

Aquesta trobada té l’objectiu de fomentar el coneixement entre els actors de la biotecnologia i la salut del Bioclúster del Sud d’Europa, xarxa euroregional de clústers  de ciències de la vida, formada per Biocat (Catalunya), Innovalis i Prod’Innov (Aquitània), BioIB i la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears (Balears), Biomerides i Eurobiomed (Llenguadoc-Rosselló) i Cancer Bio-Santé i BioMedicalAlliance (Migdia-Pirineus).

A més, aquestes trobades pretenen promoure la generació de projectes conjunts entre els diferents membres i accelerar la cooperació científica i econòmica ja existent i contribuir a prendre el pols de la realitat innovadora d’aquests territoris.

Una quinzena d’entitats catalanes

A les Trobades hi participarà una delegació catalana formada per més de vint persones, representants d’una quinzena d’entitats entre empreses biotecnològiques, farmacèutiques, de serveis i centres de recerca, com són Oryzon, Arquebio, Trifermed, Salutis, Ninsar, Parc de l’Alba, Biopol, Parc de Recerca de la UAB, Parc Científic de Barcelona, Institut Català d’Investigació Química, Institut Català de Nanotecnologia i Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica, entre d’altres.

Les Trobades Euroregionals ofereixen, a més, un programa de sessions científiques, reunions de partenariat, una àrea d’exposició i un espai anomenat Technology Room, on les més de cinquanta empreses biotecnològiques i els centres de recerca més innovadors presents podran donar a conèixer la seva activitat.

Més de 260 persones van participar en la primera edició de les trobades que va tenir lloc al 2007, durant la qual es va organitzar més de 235 trobades de negoci.

Trobada amb socis europeus

En aquest marc també tindrà lloc una trobada dels socis europeus de Biocat dins el projecte Interbio que s’impulsa des de la Unió Europea i que té com a objectiu situar el sud-oest d’Europa a l’avantguarda de la recerca. En aquest projecte hi participen entitats franceses, valencianes, portugueses i catalanes amb la finalitat de potenciar la recerca translacional i la col·laboració entre plataformes tecnològiques.

Durant la reunió s’acabaran de concretaran detalls de l’organització de dos dels propers esdeveniments més importants del programa: la Second Summer School on Medecines (SSM2), que tindrà lloc del 31 d’agost fins a l’11 de setembre a Tolosa i Barcelona, i el seminari NanoBiotechnology & IT for Health, que se celebrarà a Barcelona del 4 al 6 d’octubre.

Per a més informació:
Gabinet de comunicació de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com

Contactes:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.