Vés al contingut

Barcelona, 16 de març de 2017.- Barcelona serà per tercer cop l’amfitriona de la fira BIO-Europe Spring del 20 a 22 de març. L’edició de primavera del congrés de partnering més important que es fa a Europa de la indústria biotecnològica i farmacèutica torna a la ciutat després de l’èxit de les edicions 2010 i 2013. Ho fa amb una xifra sense precedents: 110 empreses i entitats i 195 delegats de la BioRegió s’han registrat fins ara, duplicant així la representació de l’anterior edició.

“El nou rècord de participació de les nostres empreses en aquesta edició reafirma l’aposta decidida de Biocat per atreure aquest tipus de trobades a Barcelona, ja que afavoreixen la presència i les possibilitats de fer negoci amb socis internacionals i permet posicionar a la BioRegió a l’itinerari dels principals congressos del sector recurrentment”, diu Albert Barberà, director general de Biocat. A banda de col·laborar en l’organització de la fira, Biocat facilita la participació d’empreses catalanes, negociant condicions econòmiques favorables i avantatges competitius per a la seva presència. A l’edició d’enguany les empreses catalanes suposen aproximadament un 72% del total de la representació estatal.

Núria Betriu, directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, subratlla que el fet que la BES se celebri a Barcelona “posa de manifest que Catalunya compta amb un dels ecosistemes més desenvolupats d’Europa en l’àmbit de la biotecnologia i la indústria farmacèutica. Milers de professionals i empreses de la salut i les ciències de la vida de tot el món es desplaçaran a Barcelona durant tres dies: és una molt bona oportunitat per totes les empreses i start-up catalanes que hi participaran per buscar inversors, nous socis i, en definitiva, impulsar la seva presència internacional”.

BIO-Europe Spring està organitzada per EBD Group −empresa especialitzada en el partnering entre agents clau del sector de les ciències de la vida d’arreu del món− amb la col·laboració de Biocat i ACCIÓ liderant el  Comitè Amfitrió, que inclou a més a més els següents membres: Asebio, Barcelona Activa, Cataloniabio, EIT Health, Farmaindustria, Generalitat de Catalunya, ITEMAS i Invest in Spain. L’esdeveniment compta també amb el suport d’empreses de la BioRegió com Almirall, BCN Peptides, Esteve, Gebro Pharma, GP Pharm, Mosaic Biomedicals, Palobiofarma, Oryzon Genomics  i Ysios Capital

Tots ells veuen en la BES 2017 una oportunitat clau per a avançar cap als seus objectius de negoci. Per a Almirall, "aquests congressos internacionals representen una gran oportunitat per consolidar-se com a soci d'elecció global en l'àrea de la dermatologia mèdica i estètica, així com reforçar la relació amb els pacients i clients arreu del món". En el cas de  BCN Peptides, el seu objectiu és doble: “oferir els nostres serveis en la fabricació de pèptids a les empreses que els fan servir en estudis clínics i buscar partners pels projectes en estadis preclínics i clínics que duem a terme”. Des d’Esteve indiquen que “busquen activament oportunitats especials en les últimes etapes de desenvolupament per al mercat europeu i tractaments innovadors amb un valor de mercat clarament diferenciat per a necessitats no cobertes".

Gebro Pharma opina que, “a més de donar-nos visibilitat internacional, és una oportunitat excel·lent per explorar projectes de licensing en fases avançades per ampliar el nostre portfolio en les àrees focus de la reumatologia i el dolor”.

GP Pharm indica que el seu principal interès és “localitzar i contactar amb partners potencials per la llicència i distribució dels nostres productes en territoris fora d’Espanya, així com localitzar empreses que ens puguin subministrar productes per enriquir el nostre portfolio a nivell nacional i oportunitats de CMO”. Mosaic Biomedicals espera trobar futurs partners per al seu creixement i veu en la BES “una oportunitat única per donar a conèixer a nivell mundial iniciatives com Mosaic, nascuda a Catalunya i fruit de la recerca científica de primera línia”.

Els tres objectius de Palobiofarma són clars i directes: “licensing, licensing i licensing”. A Oryzon Genomics subratllen que “el seu objectiu és enfortir els contactes amb els partners potencials més rellevants per al desenvolupament i el màrqueting de l'ORY-2001, el nostre programa clínic pioner dedicat a desordres neurodegeneratius i neuroinflamatoris”. I finalment, Ysios Capital vol “estar en contacte amb oportunitats per a invertir en companyies disruptives científicament que puguin oferir una solució a necessitats mèdiques no cobertes. També mirarem de reforçar els llaços amb els inversors internacionals presents".

Pol d’atracció d’inversió estrangera

La fira és una excel·lent oportunitat per a reafirmar la posició estratègica de Catalunya i Barcelona com a centre de negocis internacional capdavanter en ciències de la vida i de la salut, atreure inversió estrangera i aprofitar els beneficis que tenen els amfitrions i les empreses locals abans i durant el congrés. Enguany la fira portarà a Barcelona 2.500 delegats, un increment del 8% sobre l’anterior edició celebrada a Estocolm, i superior a l’edició de 2013 de Barcelona, que va comptar amb la participació de més de 2.000 delegats de 1.219 empreses i entitats, entre elles 58 catalanes. La fira va generar per a la ciutat un impacte econòmic estimat de 2,2 milions d’euros. Segons EBD Group, s’espera que enguany la fira reuneixi executius de 1.400 empreses i que faciliti 12.500 trobades one-to-one amb més de 3.500 oportunitats de licensing.

D’acord amb la declaració  d’Anna Chrisman, Group Managing Director d’EBD, "la BIO-Europe Spring és un esdeveniment de partnering de primer nivell mundial i és un orgull treballar amb Biocat i la Generalitat de Catalunya per a portar empreses de tota la cadena de valor de la biotecnologia a Barcelona durant tres dies de partnering estratègic”.

Els assistents disposen d’aquests tres dies per mantenir reunions privades de 30 minuts amb altres directius i business developers internacionals, amb possibilitat de mantenir fins a 20 reunions al dia. La BioRegió de Catalunya tindrà un estand de més de 50m2 (número 41) que comptarà amb la coordinació de Biocat i oferirà la possibilitat de fer networking amb delegats locals i internacionals. Tot i que el punt fort de la BIO-Europe Spring són les reunions de partnering, s’ofereix un programa de més de 120 conferències i debats sobre temes clau del sector que comptarà amb una àmplia presència de ponents catalans i activitats per a fomentar el networking entre els assistents.

Dins el marc de la fira, Biocat organitza diverses activitats, entre les quals destaquen la taula per debatre sobre Medicina Regenerativa i la Transatlantic Cooperation in Precision Medicine.

La primera de les activitats versarà sobre el procés crític d’aconseguir que els avenços científics en medicina regenerativa surtin del laboratori per arribar als pacients. Ho debatran especialistes en la matèria provinents de Canadà, el Japó, el Regne Unit, Catalunya i un representant de l’Agència Europea de Medicina. La segona activitat organitzada per el consorci europeu bioXclusters plus i TO Health! compta amb el suport de Biocat i pretén comparar entorns de negoci per al desenvolupament i la internacionalització de la medicina personalitzada i de precisió entre Canadà i Europa. A través de la intervenció de representants del clúster i casos d’èxit de tot l’oceà Atlàntic, es compartiran les millors pràctiques i consells clau per a estimular sinèrgies i innovació.

Com a valor afegit, vuit empreses catalanes tindran l’oportunitat de presentar-se davant dels líders internacionals en biotecnologia, farmacèutica i la indústria financera. Són Laboratorios Rubió, SOLTI, Almirall, Esteve, Gebro Pharma, Minoryx Therapeutics, Oryzon Genomics i Chemotargets.

Dues competicions per a enlairar start-up catalanes

Les start-up més innovadores tindran l’oportunitat de demostrar el potencial dels seus projectes durant dues activitats organitzades dimarts i dimecres.

La primera, l’Startup Slam Barcelona, és una competició entre diverses start-up especialitzades en biofarma, tecmed i digital health. Amb el patrocini de Johnson & Johnson i amb la col·laboració de Biocat, la competició seleccionarà les millors companyies emergents focalitzades en el desenvolupament de noves teràpies, kits diagnòstics o dispositius mèdics i els donarà l’oportunitat de presentar el seu model de negoci davant d’inversors, farmacèutiques i els principals líders d’opinió en biotecnologia. De totes les empreses finalistes, el 19% són catalanes i se n’hi compten tres de biotecnològiques

La segona, la HealthTech Start-up Competition, és una activitat similar organitzada per Biocat i ACCIÓ, dirigida exclusivament a start-up catalanes. És una sessió en què les millors iniciatives de digital health i medtec del país es presentaran davant d’un jurat internacional d’experts en emprenedoria. Hi participaran 10 empreses que han estat seleccionades  prèviament en funció del seu pla de negoci, la seva viabilitat, innovació i competitivitat. Les 10 companyies van des de les tecnologies mèdiques fins a la salut digital. L’empresa guanyadora obtindrà un premi econòmic i hores de mentoring amb una empresa internacional.

La BioRegió de Catalunya comptarà amb un programa d’activitats paral·leles que inclourà dos esmorzars de networking per establir contactes amb el Regne Unit i les regions escandinaves, on Biocat participarà activament per presentar l’ecosistema català.

La BioRegió de Catalunya, creixement imparable

El sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya està experimentant un creixement continu. Segons les darreres xifres del directori Biocat, pel que fa a la part privada, la BioRegió compta ja amb 871 empreses, de les quals 249 són biotecnològiques, 51 farmacèutiques, 89 de tecnologies mèdiques innovadores, 91 healthtech, 218 proveïdores i enginyeries, 144 de serveis professionals i consultoria i 29 entitats d’inversió actives en el sector de les ciències de la vida i la salut. La BioRegió compta també amb 14 parcs científics i tecnològics, 12 universitats, 104 hospitals, dels quals 18 són universitaris (font Directori Biocat, febrer 2017). El sector compta amb prop de 150.000 professionals altament qualificats.

Amb 160 milions d’euros aixecats per les empreses durant els últims dos anys, Catalunya se situa entre els 4 centres europeus més importants en aquest sector. Tot i ser un dels països més petits d’Europa per població, és el primer país d’Europa en empreses farmacèutiques per càpita. És també el tercer país europeu en nombre de companyies biotecnològiques per càpita (per darrere de Suècia i Suïssa) i el quart també en empreses de tecnologies mèdiques (per darrere de Suècia, Suïssa i Dinamarca).

L’empresa organitzadora, EBD, realitzarà una roda de premsa a mitjans nacionals i internacionals el dilluns 20 de març a les 08:30 al CCIB, Centre de Convencions Internacional de Barcelona (Plaça de Willy Brandt, 11-14, nivell 0, zona “exhibitor” estand 61).  Es pot sol·licitar el passi de premsa en el següent enllaç: Registre de Premsa

 

PDF icon Descarrega la nota de premsa

 

PER A MÉS INFORMACIÓ I ENTREVISTES:

Silvia Labé

Directora de Comunicació i Màrqueting

M. +34 662.315.400, T. +34 93.310.33.69

slabe@biocat.cat    

www.biocat.cat

 

Anna Rovira

Gabinet de premsa Biocat

M. +34 606.81.63.80, T. +34 93.310.33.69 

arovira@biocat.cat



 

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.