Les noves tendències en la innovació farmacèutica, a anàlisi a la 'Summer School on Medicines'
<p class="field-item field-item-0">El Parc Científic de Barcelona i el Toulouse Cancer Campus, amb la col·laboració de Biocat, organitzen aquestes trobades que s’inclouen dins el projecte Interbio, que impulsa la Unió Europea i que promou la cooperació territorial al sud-oest d’Europa en recerca i innovació. </p><p class="field-item field-item-1">La trobada analitzarà el procés de producció de medicaments, des de la seva concepció i creació fins a la seva comercialització. </p>
El Parc Científic de Barcelona (PCB) i el Toulouse Cancer Campus, amb la col·laboració de Biocat, organitzen la segona edició de la Summer School on Medicines, que tindrà lloc del 31 d’agost al 10 de setembre a Tolosa i Barcelona.
Les trobades presentaran el procés de producció de medicaments, des de la seva creació fins a la seva arribada al mercat. En concret, analitzaran qüestions relacionades amb ciències bàsiques, desenvolupament de fàrmacs, transferència de tecnologia i desenvolupament clínic.
Aquesta escola d’estiu inclou visites als centres de recerca i empreses farmacèutiques de Barcelona i Tolosa, dues de les capitals claus en el desenvolupament de medicaments al sud d’Europa. En aquestes jornades hi participaran com a conferenciants representants de les empreses Sanofi-Aventis, Almirall i Merck Sharp&Dohme, i investigadors de l’Hospital Clínic, l’Hospital del Mar, l’Hospital Santa Fe, l’Institut Claudius Regaud i l’Institut Gustave Roussy, i entitats com Biocat, entre d’altres.
Aquesta iniciativa forma part del projecte Interbio, que impulsa la Unió Europea amb l’objectiu de promoure la cooperació territorial al sud-oest d’Europa per situar-lo a l’avantguarda de la recerca. En aquest projecte hi participen entitats franceses, valencianes, portugueses i catalanes amb la finalitat de potenciar la recerca translacional i la col·laboració entre plataformes tecnològiques.
Dins el programa de la Summer School on Medicines, que es desenvoluparà a Tolosa i Barcelona, els assistents visitaran la capital catalana els dies 3 i 4 de setembre, amb la celebració d’una de les jornades tècniques i visites al PCB i a empreses farmacèutiques.
Nanobiotecnologia i tecnologies de la informació i de la salut
Dins el projecte Interbio, Barcelona també acollirà del 4 al 6 d’octubre el seminari Nanobiotechnology & IT for Life Sciences and Medicine, organitzat per Biocat amb l’assessorament científic del PCB i del Parc de Recerca de la UAB (PRUAB), que té com a objectiu incrementar el coneixement mutu i la col·laboració entre les regions que participen a Interbio (Barcelona, València, Tolosa, Bordeus i Lisboa), així com identificar algunes necessitats comunes a nivell europeu (infraestructures, programes, etc).
Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.
- Notícia relacionada (14/7/2010)
Per a més informació:
Gabinet de premsa de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com
Contactes:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat