Vés al contingut

Set regions europees llancen el projecte ETTBio, que té com a objectiu identificar, intercanviar i comunicar les bones pràctiques sobre l'efectivitat de la transferència tecnològica en biotecnologia per millorar les polítiques locals i regionals. Aquest treball conjunt de millora de les polítiques de transferència  permetrà incrementar el nombre de noves empreses, crear nous llocs de treball i obtenir majors ingressos econòmics, així com augmentar la capacitat regional d'innovació i desenvolupament econòmic.

El sector de la biotecnologia a la UE és encara una indústria jove i no té experiències en la transferència de tecnologia a causa dels canvis en les lleis nacionals de propietat intel•lectual en els últims anys. Per tant, les polítiques regionals específiques i pràctiques que elevin la transferència tecnològica en biotecnologia són del tot necessàries. En conseqüència, ETTBio – el nou projecte de la UE de Transferència Tecnològica Efectiva en biotecnologia - buscarà polítiques comunes dins del sector.

L’ETTBio reuneix deu partners de set regions per abordar el potencial dels instituts de recerca i les universitats com a font d'innovació per al desenvolupament econòmic regional i la competitivitat internacional. Els partners són: la Dresden University of Technology (líder del projecte ETTBio) i la ciutat de  Dresden, de l'estat federal de Saxònia, Alemanya;  la Université Libre de Bruxelles, de la regió de Brussel·les-Capital, Bèlgica; la Regional Development Agency d’Ostrava, de la regió de Moràvia-Silèsia, de la República Txeca; la ciutat de Tartu, de la regió de Sud d’Estònia; la ciutat de Varsòvia i l’International Institute of Molecular and Cell Biology, de la regió de Varsòvia, Polònia; Biocat i el Centre de Regulació Genòmica, de Catalunya, Estat espanyol i l’Imperial College Business School, de la regió de Londres, Regne Unit.

En una primera fase, l’ETTBio crearà un catàleg de criteris d'avaluació comparativa de transferència tecnològica en biotecnologia; s’identificaran les bones pràctiques amb informes d’anàlisi de diferents casos concrets per reconèixer el desafiaments regionals. Sobre la base dels resultats obtinguts s’elaboraran unes recomanacions de polítiques i plans d’implementació que es desenvoluparan a cada regió abans de ser presentats als responsables polítics nacionals i europeus i al agents biotecnològics. L’objectiu final és dissenyar polítiques per a la transferència tecnològica en matèria de biotecnologia que permetin avançar en aquest camp.

L’ETTBio s’ha posat en marxa dins del context del Programa INTERREG IVC, el qual ajuda les regions d’Europa a compartir coneixements i experiències per tal de millorar les polítiques regionals. Això es farà identificant i transferint les millors pràctiques a les regions participants, que estan actualment en diferents etapes de desenvolupament, amb la finalitat de fer més efectives les polítiques i instruments regionals. El projecte ha estat cofinançat pel Fons Europeu pel Desenvolupament Regional (ERDF) i fet realitat pel Programa INTERREG IV.

ETTBio, que compta  amb un pressupost de més de dos milions d’euros per als anys 2012-2014, és un dels projectes prioritaris del programa d’Innovació i Economia del Coneixement de la UE, ja que contribuirà directament a la competitivitat de la regió en fomentar que les empreses puguin utilitzar millor el potencial innovador de les universitats i instituts d'investigació per desenvolupar nous productes i serveis. I, en conseqüència, permetrà millorar les polítiques i instruments per afavorir el desenvolupament econòmic de les regions involucrades.

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé  • 662 315 400 • 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat

Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.