Barcelona acollirà la segona edició de l’Internet of Things Solutions World Congress
<p><span>El congrés, que es farà del 25 al 27 d'octubre a la Fira de Barcelona, tindrà una àrea dedicada a l'internet industrial aplicat a la salut</span></p>
El recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona acollirà per segona vegada l’Internet of Things Solutions World Congress, que tindrà lloc del 25 al 27 d’octubre de 2016. Organitzat per Fira de Barcelona i l’Industrial Internet Consortium (CII), l’esdeveniment vol superar l’èxit de l’any passat i crear la millor plataforma possible perquè les empreses i els experts puguin desenvolupar projectes i estratègies al voltant de l’internet industrial.
D’acord amb la transversalitat del congrés –és un dels pocs que explora el potencial de l’Internet of Things (IoT) aplicat a tota la indústria en general i es focalitza en els anomenats vertical markets– les conferències s’estructuraran en sis àrees: manufacturació, transport i logística, salut, energia i utilitats, tecnologia i innovació.
El comitè de programa, que aquest any inclou alts directius d’empreses com ABB, Accenture, Cisco, Deloitte, EMC, GE, Industrial Internet Consortium, Infineon Technologies, Intel, Ipso, Microsoft, National Instruments, Object Management Group, SAP i Schneider Electric, seleccionarà figures internacionals en aquests sis camps perquè siguin ponents destacats del programa. A banda de les conferències, el congrés tindrà un espai d'exhibició i de networking.
La tecnologia IoT, que permet la interconnexió digital entre internet i objectes comuns o màquines industrials, té un atractiu cada vegada més singular i moltes empreses l’estan escollint per transformar el seu negoci de futur. Es calcula que prop del 80% dels assistents a l’IoT Solutions World Congress són decision makers amb molta influència, fet que incentiva que la fira sigui un aparador de les últimes innovacions i solucions en el sector. L'any passat el congrés va comptar amb més de 4.500 visitants de 53 països, 120 experts que van fer conferències i 88 empreses expositores.
El director del saló, Roger Bou, valora molt positivament que sigui Barcelona la seu d'aquest congrés. "Estem tractant amb un conjunt de tecnologies disruptives que canviarà la indústria tal com la coneixem, motiu pel qual reunir a Barcelona tots els actors clau en l'escenari de l'internet industrial és sense dubte la millor manera de fer la nostra contribució a aquesta transformació global", afegeix Bou.
Convocatòries obertes
Enguany el congrés ha posat en marxa tres iniciatives: Call for Papers, Call for Testbeds i Call for Awards.
Call for Papers està adreçat a totes les solucions, iniciatives o contribucions que vulguin quedar incloses al programa de presentacions més rellevants en el camp de l’IoT i els aspirants tenen fins al 30 d’abril per enviar la seva proposta.
Call for Testbeds és una convocatòria per seleccionar els millors bancs de proves reals amb solucions que apliquen l’internet industrial, és a dir, demostracions en viu. S'escolliran els 10 millors i s'exposaran els seus projectes en un espai específic durant el congrés al mig de la zona d’exposició, amb un protagonisme destacable. Les propostes es poden enviar fins al 30 de juny.
Call for Awards dóna l’oportunitat a totes les empreses expositores en cadascuna de les sis àrees del congrés de participar en els IoT Solutions Awards, que premiarà els projectes més innovadors i d’impacte en les sis àrees de coneixement. També es premiarà el millor testbed. La convocatòria encara no està oberta. Tot i així, l'organització ja ha comunicat que el termini acabarà el 30 de setembre.
Entre les activitats destacades, Fira de Barcelona organitzarà un Hackathon i, com a novetat d'enguany, s'elaborarà un llibre blanc (white paper) que recopili les dades més rellevants sobre IoT un cop acabada la fira, a tall d'anàlisi del sector.
L'IoT està revolucionant el sector de la salut
Entre les temàtiques que s'abordaran durant el congrés a Barcelona, la salut n'és una d'elles. El llistat d'hospitals i empreses dedicades a la salut que treballen amb IoT creix cada any. La tecnologia no només està canviant aquest sector, sinó que l'està millorant. La monitorització remota de pacients és un dels nous usos que està permetent la reducció de costos en sanitat, així com la disminució del nombre de visites físiques a l'hospital. La tecnologia de sensors permet un seguiment dels dispositius mèdics i millora l'eficiència global. I com aquests exemples, molts altres.
La fira serà un aparador per inspirar-se i aprendre d'empreses que treballen en dispositius de seguiment, mHealth, wearables, recopilació de dades per millorar l'atenció al pacient, manteniment predictiu dels equipaments mèdics, monitorització remota, seguretat dels registres mèdics, ... En definitiva, es parlarà sobre el futur de la salut.
Les empreses i entitats de la BioRegió disposen d’un descompte per assistir a aquest esdeveniment en el moment del registre online. Per estar al dia dels descomptes disponibles, subscriviu-vos al llistat de distribució de comunicacions electròniques de Biocat (marcar opció “Congressos i fires”).