Vés al contingut

En ple segle XXI invertir en tecnologia és invertir en la millora dels serveis i la qualitat de vida. Aquesta és la conclusió del grup d’experts que van participar ahir, a Barcelona, a la taula rodona La tecnologia, motor de Catalunya organitzada pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i l’associació Tribuna Catalana.

“Les tecnologies són el futur industrial d’aquest país. O som tecnològics o no serem”, va dir Carles Flamerich, director general de CTecno. Flamerich també va posar de relleu la necessitat d’internacionalitzar les tecnologies d’origen català: “És molt important explicar a fora de Catalunya que existim”. A banda d'això, es va pronunciar en que algunes de les necessitats futures de cara optimitzar les aplicacions tecnològiques són invertir en recerca pública i potenciar la relació entre la universitat i l’empresa.

Per la seva banda, Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, va centrar la seva ponència en els avenços tecnològics en el camp de la biomedicina i va assegurar que Catalunya, “té unes fortaleses contrastades i evidents”, però va afegir que “ens hem d’internacionalitzar i captar talent per posar-nos en valor en el marc europeu”. Balcells també va destacar el fet que “el món està invertint en biotecnologia i és, per tant, un sector resistent a la crisi”.

Josep Miquel Piqué, conseller delegat de 22@Barcelona, que es va centrar en el sector energètic, va qualificar la tecnologia de “nou or, el punt crític del qual és que algú sàpiga extreure’l”. Piqué va dir que el nou model econòmic post crisi ha de permetre arribar a mercats globals de forma ràpida i tenir present la consideració que sense tecnologia no hi ha valor.

L’acte es va tancar amb la presentació del darrer número de la revista Debat Nacional -complementada des de fa quatre anys pel diari electrònic Tribuna.cat- dedicat a l’àmbit tecnològic català. El director de la revista, Miquel Sellarès,  va destacar la voluntat d’obrir nous horitzons: “Es tracta d’anar endavant i entendre que avui les noves tecnologies són tan o més importants que la llengua, la cultura i el país, en tots els seus aspectes”.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.