Comença la segona edició de d·HEALTH Barcelona Part Time, el programa de formació de talent en innovació en salut de Biocat
Entre les principals novetats d’aquesta segona edició figuren la durada de la formació, que passa de sis a vuit mesos, l’ampliació dels centres de referència de Catalunya on es realitzarà la immersió clínica i la col·laboració amb Eurecat.
Aquest mes de març s’ha donat el tret de sortida a la segona edició de d·HEALTH Barcelona Part Time, l’activitat formativa de Biocat que té com a objectiu la creació i el desenvolupament d’una solució tecnològica a partir de la identificació de necessitats clíniques no cobertes, mitjançant la metodologia de biodisseny de la Universitat de Stanford.
Els sis equips multidisciplinars, formats per 3 o 4 persones amb diferents perfils professionals (empresa, disseny, clínic i enginyeria) han començat a rebre la formació necessària per poder emprendre i innovar en salut. Al llarg d’aquestes primeres setmanes, els participants rebran una formació sobre la metodologia del biodisseny, una introducció a l'hospital adjudicat i l’àrea clínica on realitzaran la immersió clínica i una sèrie de xerrades introductòries sobre l’ecosistema de salut de Catalunya.
El calendari continuarà amb la immersió clínica, que es desenvoluparà durant dues setmanes del mes d’abril. I, al juliol, els sis equips hauran d’haver seleccionat les necessitats amb major potencial per generar un primer concepte de la solució. El prototipatge i el model de negoci s’abordarà en el darrer trimestre de l’any per presentar-ho el 18 de desembre, al Graduation Day, davant de centenars de professionals del sector.
Entre les principals novetats d’aquesta segona edició figuren la durada de la formació, que passa de sis a vuit mesos i l’ampliació dels centres de referència de Catalunya on es realitzarà la immersió clínica, que s’amplia a sis amb la incorporació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. La resta d’hospitals que continuaran col·laboraran en el programa són: Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Hospital Universitari de Bellvitge i Parc Taulí Hospital Universitari.
Pel que fa a les àrees clíniques, els participants treballaran en hospitalització domiciliària (Germans Trias i Pujol), medicina intensiva (Hospital Universitari de Bellvitge), cures intermitges (Hospital Universitari Parc Taulí), rehabilitació pediàtrica (Hospital Sant Joan de Déu), procés d'hospitalització de cardiologia (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i endoscòpia digestiva (Hospital Trueta de Girona).
A banda, també destaca la col·laboració amb Eurecat, el centre tecnològic de referència de Catalunya, que per primer cop oferirà un workshop sobre Design Thinking, així com a diferents sessions formatives sobre digital health i tecnologies com la Intel·ligència Artificial, anàlisi de dades, robòtica, impressió 3D, entre d’altres.
La formació compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’EIT Health i Tech Barcelona.