Vés al contingut

La primera fornada d’emprenedors i emprenedores de d·HEALTH Barcelona Part Time ja és al carrer. El programa de desenvolupament de talent de Biocat adaptat del d·HEALTH Barcelona ha finalitzat la seva primera edició amb el Graduation Day, un esdeveniment presencial on els participants han presentat els projectes que han desenvolupat al llarg de 6 mesos, i que pretenen resoldre necessitats clíniques. El jurat ha estat format per Sergi Trilla, fundador i President de Trifermed, Lina Williamson, directora d'Emprenedoria Hospital Clínic de Barcelona i Pau Turon, vicepresident de R+D B de Braun Group.

Els projectes que han sortit del programa son:

MyNeuroAssist

L’equip que ha treballat en el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha projectat una plataforma digital per a crear un ecosistema de cuidadors no professionals per generar una comunitat amb accés a suport, informació, serveis i contactes.

MetricsMind

L'equip que ha treballat en el Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha dissenyat una solució que monitoritza la funció motora amb l’objectiu de reduir el risc de lesions secundàries en pacients neurocrítics, recolzant la presa de decisions dels professionals sanitaris i l'optimització de costos.

RenalScreen

El grup que ha desenvolupat la immersió clínica en el Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha imaginat una prova de detecció domiciliària per identificar l'albuminúria, un biomarcador associat a la progressió de l'ERC (malaltia crònica dels ronyons). La idea tindrà la capacitat d'integrar el resultat amb una calculadora de riscos (app) i un algorisme en comunicació directa amb el sistema sanitari.

DuoDit

El grup de l’Hospital Universitari Parc Taulí (Servei Oncologia) ha ideat un guant tèrmic que aplica temperatura controlada per evitar toxicitats en pacients que reben quimioteràpia. El dispositiu consta d’un estoig portàtil per a emmagatzematge, càrrega i transport.

A banda de la presentació dels projectes, l’acte ha comptat amb la sessió magistral "Beyond prototypes: surfing the waves of maket trends in health" conduïda per Sergi Trilla. En aquesta sessió s'ha parlat sobre la necessitat de sinergia i de la importància del treball en equip fent menció especial al networking i a la necessitat de canviar la idea de propietat d'una xarxa de contactes cap al compartiment d'aquesta amb els altres. A més, Sergi Trilla ha destacat els 3 elements clau que fan que una startup generi confiança als inversors: autenticitat, lògica i empatia. Per altra banda, també ha remarcat que cal mostrar passió pel que fas, però a la vegada s'ha de demostrar que tens les habilitats per fer-ho.

El Graduation Day ha estat el punt i final a tres jornades dedicades a la formació i preparació del pitch dels projectes on els equips han treballat de la mà d’experts la millor manera de seduir als inversors.

La immersió clínica, clau en el programa

Des del començament del programa, al març, els quatre equips han estat treballant en un projecte de salut innovador per donar resposta a una necessitat clínica no coberta detectada durant la immersió clínica a un hospital. Cadascun dels equips ha creat una solució tecnològica i ha desenvolupat una idea de negoci al voltant del repte, mitjançant la metodologia de biodisseny de la Universitat de Stanford.

Aquest és un dels aspectes més atractius del programa ja que els alumnes han pogut accedir a diferents àrees clíniques de 4 hospitals de referència de Catalunya (Hospital Universitari Parc Taulí – Servei d’Oncologia, Hospital Universitari Vall d’Hebron – Servei de Rehabilitació, Hospital Universitari de Bellvitge – Servei de Neurologia-, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol – Servei de Nefrologia).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.