Devicare patenta la teobromina, un inhibidor de la formació de cristalls d’àcid úric en l’orina
<p>L’empresa l’incorporarà en el complement alimentari Lit-Control® pH Up el 2017 per potenciar la seva eficàcia</p>
L’empresa catalana Devicare, dedicada a la cura domiciliària del pacient crònic amb patologies urològiques freqüents, ha rebut la patent de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques per a l’ús de la teobromina, una substància procedent de l’arbre del cacau que inhibeix la formació de cristalls d’àcid úric en l’orina.
Això li permetrà utilitzar la teobromina i derivats per al tractament i la prevenció de patologies relacionades amb el pH urinari com la litiasi renal (pedres al ronyó) i urinària. El 2017 Devicare la incorporarà al complement alimentari Lit-Control® pH Up per potenciar-ne la seva eficàcia. Aquest complement, que ja està en venda a les farmàcies d’Espanya des del 2016, ajuda a mantenir la salut urinària mitjançant l’alcalinització de l’orina i inhibeix la cristal·lització de substàncies com l’àcid úric.
Devicare és la llicenciatària exclusiva de la patent i responsable de la seva comercialització. Segons el director general de l’empresa, Rosendo Garganta, “estem oberts a llicenciar aquesta família de patents perquè companyies biotecnològiques i biofarmacèutiques desenvolupin medicaments basats en la teobromina”.
L’empresa ha començat l’extensió internacional de la patent de la teobromina a Europa, els Estats Units, Canadà, Corea del Sud, la Xina, l’Índia, el Japó i Mèxic, d’acord amb l’expansió internacional de tota la cartera de productes, prevista en els propers anys. L’empresa ha desenvolupat un mètode per l’autocontrol de patologies urològiques freqüents a domicili format pel dispositiu mèdic Lit-Control pH Meter i els complements alimentaris Lit-Control® pH Up, Lit-Control® pH Down i Lit-Control® pH Balance.
Recentment Devicare també ha obtingut la patent espanyola del sensor de ions que forma part del dispositiu Lit-Control® pH Meter. En total, la companyia disposa d'una cartera de 8 famílies de patents.